Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Mama, mama, mama!,
28.4.2015 narcis

Pozdravljeni! Imam težave z mamo. Že nekaj časa nisva v kontaktu. Večkrat sem bila ponižna in se vedno pobotala z njo, le da sva skupaj. Zdaj ne gre več naprej. Imam svojo družino in smo srečni ampak pridejo momenti, ko se spomnim, kaj vse mi je delala, kaj vse sem morala pretpeti. Razlika med mano in bratom je ogromna. On dobi vse, naklonjenost, materialno stanje, pozornost vnukom. Mojih niti ne obišče, kaj šele, da bi jih poklicala. Oče bi imel voljo navezati stik z mano in otroci ampak kot da ne želi konfliktov z mamo. Imam občutek, da me ni nikoli marala. Ampak zakaj (bila sem vzorna oseba, brez problemov kot najstnica), po šolanju sem se zaposlila in si ustvarila družino. Nikoli ni bila TU zame, ko so to druge matere za svoje otroke. Trudim se da sama ne delam razlik do svojih otrok. V srcu me tišči, hudo mi je. Mislim da dokler tega ne rešim ne bom popolna oseba. Pomagajjjjj mi prosimmmmm!


Odgovor


Pozdravljena,
razumem in verjamem, da je to zelo boleče za vas in se na nek način počutite nepopolni, ker vam mama ne daje občutka ljubezni in sprejetosti. To vsak otrok od svojih staršev želi in potrebuje.
Morda vam mama le ne zna pokazati svojih čustev ali pa je v vajinem odnosu neka blokada, ki ji ne dovoljuje izkazovanja čustev.
Poskušajte se pogovoriti z njo, odkrito. Če to ne bo šlo, ji napišite pismo, vanj izlijte vsa svoja čustva, žalost, tudi jezo.Morda bo to pripomoglo, da se bo svojega obnašanja zavedla in zmogla čez ovire.
Upam, da imata z bratom boljši odnos?

Kljub vsemu, ne glede na rezultat pogovora ali pisma, pa se zavedajte, da ste dobra oseba, vredna ljubezni in skušajte to ljubezen nadomestiti (obogatiti) v svoji družini, z možem, otroci...
Pravijo, da se nam vse v življenju zgodi z namenom, da določene izkušnje potrebujemo za svojo rast in razvoj - čeprav je to včasih težko razumeti.
Skušajte na to pogledati iz druge plati. Bodite hvaležni za svojo mamo in njen odnos do vas, najbrž vam je ravno ta primomogel k temu, da znate sami toliko bolj ceniti družinsko ljubezen in izkazovanje čustev, da ste sami toliko bolj pozorni, da ne delate razlik med otroci...
Sprejmite svojo mamo, takšno kot je, skušajte razumeti, da je iz določenih razlogov takšna in drugačna niti ne zna biti (ima sama težave) in naj njen odnos več ne vpliva na vas - skušajte prerezati to verigo odvisnosti.
Vi ste popolna oseba, vredna ljubezni, sprejmite se, spoštujte se in to boste tudi izžarevali. Tako bodo tudi drugi zaznali vaše drugačno izžarevanje in spremenili odnos do vas.
Najpomembnejši ste vi in vaša družina!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]