Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Vas nasvet,
8.12.2014

Spoštovani! Zadnje čase opažam, da mi družba "ne ustreza". Spremenil sem svoj način življenja, hranjenja, razmišljanja. A pojavi se problem. Opažam, da so moji kolegi zelo negativno nastrojeni. Stalno govorijo o službi, problemih drugih ljudeh. Sem v preteklosti bil sam tak, da mi je taka družba ustrezala? Poznajo moje šibke stvari iz preteklosti in če opazijo, da sem dobre volje začnejo takoj a ti si pa to rešil. A zdaj drugače razmišljaš. Dobim občutek, da mi zavidajo pozitivno naravnanost in spremembe. S partnerko sedaj uživava kot se nikoli prej in skupaj rasteva, a kaj ko si želim tud kakšnega iskrenega prijatelja a teh očitno ni več? Kaj predlagate? Menjat družbo? Drugače sprejemat ali? Iskreno si ne želim več imeti pokvarjenega dneva zaradi drugih. Dosti že mediji vplivajo na nas. Lep dan!


Odgovor


Pozdravljen,

ljudje smo socialna bitja in v svojem življenju ob sebi potrebujemo druge ljudi. Partnerja, prijatelje, kolege, sodelavce...in tesnost stikov in povezanost je z različnimi ljudmi različna.
Z nekaterimi se najdemo, takoj ujamemo, veliko časa preživimo skupaj in se tudi podobno razvijamo, z drugimi se čez čas mogoče odtujimo, ker smo šli vsak po svoji poti življenja...
A tudi s tesnimi prijatelji se kdaj zgodi, da nas različne izkušnje, preizkušnje... spremenijo, povzročijo drugačen način razmišljanja, obnašanja, življenja in nekako krenemo po drugi poti, ki ni več usklajena z njihovo. Na začetku je težko in so vprašanja, očitki, zamere... a vsak od nas se odloči in je odgovoren za svoj način življenja - tako se zgodi, da določenih ljudi v svojem življenju več ne potrebujemo, jih prerastemo, postopoma izgubimo stik z njimi.
S tem ni nič narobe, vedno nas bo družilo veliko spominov, skupnih dogodivščin. Pomembno je, da drugemu dovolimo, da nadaljuje svojo pot in ga pri tem ne omejujemo, mu ne nastavljamo ovir, ampak spoštujemo njegovo odločitev.
Morda se nekoč nekje naše poti spet najdejo.

Torej - brez slabe vesti in slabih občutkov. Vsi ljudje se razvijamo, skozi življenje spreminjamo in pravico imate do svojih sprememb. Pomembno je, da s partnerko skupaj rasteta in uživata.
Prijateljem razložite, kaj vas je spremenilo, kako sedaj gledate na življenje, povejte jim, da ste srečni. In če jim je vaše prijateljstvo pomembno, če vas dovolj spoštujejo, vas bodo sprejeli s spremembami vred, morda tudi sami naredili kakšno spremembo.
Ali pa se bodo vaše poti postopoma oddaljile in v vaše življenje boste pritegnili druge ljudi, ki bodo podobnega razmišljanja.
Pomembno je, da vi veste, da so vaše spremembe prave in ste v sebi srečni in zadovoljni.
Vse dobro vam želim!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]