Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Vpis zaradi statusa,
16.7.2014 Jure

Spoštovani, Verjamem, da bom na prvi mah naletel na obsodbo vendar me resnično zanima kam se lahko vpišem zaradi statusa. Status študenta mi poteče konec 9.meseca. V primeru, da mi v tem času poteče status( kar mi bo), me zanima, kam se lahko vpišem, da dobim status, katerega ne mislim dolgo izkoriščat? Bojim se, da ni v tako kratkem roku ne bo uspelo diplomirat. Doma imamo takšne finančne razmere, da so večinoma odvisni od mene oz mojga statusa. Ko diplomiram in dobim službo jim bom osebno pomagal. Do takrat bi se za kratek čas "kar nekam" vpisal, da ne bomo z mamo in sestro prikrajšani. Torej kam in do kdaj? Glede na to da en faks že obiskujem. Želim vam lep dan!


Odgovor


Pozdravljen,

razumem tvojo stisko, hkrati pa moraš tudi ti razumeti nejevoljo vzgojno izobraževalnih ustanov zaradi "statusarjev", ki pogosto celo izpodrinejo koga, ki bi resno želel študirati. A pustiva to.

Ne vem kam si vpisan, a predvidevam, da na visokošolsko ustanovo. Če še nisi ponavljal, potem imaš opcijo ponovnega vpisa v prvi letnik v drugem vpisnem roku od 22. do 29.8.
Če si ta bonus (prepis ali ponovni vpis) že izkoristil, potem se po novem tudi na višjo šolo ne moreš več vpisati, ker se v bonus šteje vpis na fakulteto (obratno pa ne).
Ne vem, katero srednjo šolo si zaključil.
Če si zaključil gimnazijo, potem se lahko redno vpišeš še v poklicni tečaj, rok prijave je ravno tako v začetku septembra (kot za višje šole).
Če si zaključil srednjo šolo s poklicno maturo, se lahko vpišeš v maturitetni tečaj - rok prijave je 5.9.2014.
Vendar bodo povsod praviloma zahtevali, da redno obiskuješ pouk, sicer te bodo izpisali.
Obstaja pa še možnost izrednega vpisa, ki ti tudi daje status in nekatere pravice (ne povsem enako, kot redni vpis).

Želim ti uspešno pisanje diplome!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]