Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Vpisi,
14.8.2013

Lep pozdrav! Imam končano poklicno maturo (Tehnik Računalništva). To leto 2012/13 sem bil vpisan v 1.letnik Ekonomsko - Poslovne Fakultete v Mariboru vendar sem študij prekinil. Letos sem se vpisal na fizioterpijo v Ljubljano in nisem bil sprejet. Zanima me koliko rednih vpisov na faks mi še pripada? Sedaj nameravam vpisati na opravljanje 5.predmeta, kdaj se moram vpisati in kakšen status mi pripada? Za odgovor se Vam iskreno zahvaljujem!


Odgovor


Pozdravljen!

Na fakulteto se lahko vpišeš največ dvakrat redno v prvi letnik, fizioterapija se ne šteje kot vpis, saj se nisi vpisal, samo prijavil si se in nisi bil sprejet.
Glede 5. predmeta - se lahko prijaviš k opravljanju 5. predmeta na maturi, obiskuješ tudi priprave - na srednji šoli, ki si jo obiskoval boš izvedel največ informacij.
Priprave zelo verjetno nekaj stanejo, vendar ti ne prinašajo statusa dijaka, saj v tem primeru ne obiskuješ pouka, ampak samo priprave iz enega predmeta.

Možen pa je vpis v maturitetni tečaj, kjer se pripravljaš na splošno maturo - iz vseh petih predmetov in redno obiskuješ pouk, zato pridobiš tudi status dijaka.
Lahko pa se ob koncu šolskega leta odločiš tudi za opravljanje samo 5. predmeta, če meniš, da ti mature v celoti ne bo uspelo opraviti.
Več o vpisu v maturitetni tečaj:
http://gimnazija.scv.si/index.php?option=com_content&view=article&id=1252%3Avpis-v-maturitetni-teaj&catid=3%3Anovice&lang=sl

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]