Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Nič nimam od življenja, dobesedno!,
22.12.2012 utrujena od vsega

Vem za nastalo situacijo sem deloma kriva sama, zaradi okoliščin v katerih sem se znašla, ko sem bila v zvezi z bivšim partnerjem. Ker enostavno ni šlo, ker sva imela različne poglede na življenje in tudi zaradi vpletanja njegove mame in njegove sestre v naše zasebno življenje, sem se po neštetih poizkusih odločila, da odidem z otrokoma stran in začnem znova. Mislila sem, da bom lahko končno zadihala in zaživela. Vendar ves čas smo postavljeni pred ovire. Finančno nam gre precej slabo. Službe za nedoločen čas ne dobim, pa naj se še tako trudim. Prijateljev nimam,posledično tudi vez ne, ne morem hoditi ven in se sprostiti, zabavati, ker nimam denarja, da bi si lahko to privoščila, prav tako nimam varstva za otroka. Ne pomnim, kdaj sem bila nazadnje sproščena in nasmejana. Čez mesec komaj pridemo. Imamo samo za najnujnejše. Posledično sem zelo zagrenjena napeta, zdiram se nad otrokoma, vsak šum me spravi ob živce. Vem, da sem zapadla v depresijo. Tablet na srečo še nisem poizkusila, čeprav mislim, da sem že na točki, ko bi jih potrebovala. Dobesedno dušim se. Enostavno je vse skupaj preveč za mene. Rada bi se počutila zaželjeno, vredno nečesa. Tako pa se počutim popolnoma nevredno, večkrat pomislim na samomor. Osamljena sem, vsak dan obremenjena s tem, kaj bom dala v lonec, katero položnico naj prej plačam, ali bom lahko registrirala star avtomobil, ki ga nujno potrebujem zaradi prevoza otrok in na delo. Tri mesece smo bili brez telefona interneta in televizije, grozil nam je tudi odklop elektrike. Predvidevala sem, da bo težko začeti znova, ampak da bomo dobesedno životarili, tega pa ne. Otrokoma tega ne privoščim, trudim se, da imata vsaj toliko kot njuni vrstniki, da se ne počutila manj vredna. Jaz sem vedno zadnja na vrsti, oziroma sploh ne pridem na vrsto. Tako sem utrujena od vsega skupaj, ne zmorem več, tile prazniki me namesto, da bi se jih veselila v družbi otrok spravljajo na rob obupa. Spet sem ostala brez službe, kakšna zguba sem, tako se počutim, kot zguba in nič drugače. Ne vem kako naj stopim v novo leto, nimam več moči. Razmišljam, da končam to agonijo, vendar bi rada, da je poskrbljeno za moja otroka, zaradi katerih vztrajam, ker ju imam rada, sta edina svetla točka in samo zaradi njiju odlagam konec. Vem zavedam se, da potrebujem pomoč psihiatra, ampak vprašanje ali mi lahko sploh pomaga. Moje telo je utrujeno prav tako moja duša. Takšnega življenja si nisem nikoli želela. Ne za otroka, ne zase!


Odgovor


Pozdravljena!

V življenju vsakega posameznika so vzponi in padci in pozitivno je to, da ko smo na dnu, lahko gremo samo še navzgor.
Zato vas prosim, da zavolje sebe in otrok najdete moč.
Finančne ovire so hude in nas onemogočajo, a vendarle je ogromno stvari, ki jih lahko počnemo za sproščanje, pa nas nič ne stanejo.
Najslabše je, če se začnete zapirati vase, ne greste več ven, ne komunicirate z drugimi...
Prvi korak, ki ga morate narediti v teh prazničnih dneh je, da greste ven, na zrak. Pojdite skupaj z otrokoma ven, na sprehod, v gozd...morda greste nabirati jesensko okrasje, mah, korenine in postavite jaslice skupaj. Morda najdete že kakšno cvetje, predvsem pa se boste nadihali svežega zraka in takoj lažje zadihali.
Pravite, da nimate prijateljev - tudi prej, ko sta s partnerjem še živela skupaj, niste imeli prijateljev - tudi pred partnerjem jih ni bilo?
Vključite se v kakšno aktivnost v vašem kraju, tako boste najlažje spoznavali ljudi.
Pravite, da nimate varstva - kaj pa bivši partner - saj mora tudi on prevzeti svoje obveznosti glede otrok, tako varstva, kot preživnine. Če tega nimate urejenega, se lahko oglasite tudi na pristojen Center za socialno delo, kjer vam bodo pomagali najti pot iz stiske...
Nikar se ne smete počutiti kot zguba, saj vam je uspelo, rešili ste se nesrečne veze, postavili na noge - otrokom ste vzor - zato morate biti močni.
Verjemem, da je težko brez denarja, a veliko stvari je vrednejših od denarja in nas dosti bolj obogatijo... - skupni sprehodi, pogovori, branje pravljic, igranje družabnih iger...
Potrudite se in najdite luč na koncu tunela - to ste svojima otrokoma dolžni!
Nihče vam ne more pomagati, če si tega ne želite sami. Vi ste tisti, ki si oblikujete pogled na svoje življenje, vi ste tisti, ki morate narediti korake navzgor, drugi vam pri tem lahko le pomagajo, vas usmerjajo.
Dovolite si sprejeti pomoč.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]