Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Obupana, 3.razred,
7.4.2011 mamica

Pozdravljeni, imam sina v 3.razredu OŠ. V šoli je, kar se tiče učnega uspeha, eden boljših v razredu. Težavo predstavlja njegovo obnašanje v šoli - pri pouku sicer redno in pridno sodeluje, se na ure pripravi, je pa grozno počasen in dostikrat moramo delo, ki bi ga moral opraviti v šoli, dokončati doma. Prav tako je težaven, po besedah razredničarke, v odnosu do sošolcev, saj naj bi, v času prostega čas v šoli, že večkrat burno in nepričakovano odreagiral. Sam pravi, da ga sošolci zbadajo, zato nazaj zavpije, zgodilo pa se je, da je že koga udaril. Bili smo na pogovoru s šolsko psihologinjo, od obiska pri njej je sicer malo bolje, imam pa občutek, da sina v šoli konstantno opazujejo in čakajo, da bo naredil kaj narobe. Čuti se, da je fant pod psihičnim pritiskom, zgubil je voljo do šolskega dela, zapira se pred nam,... Želela bi mu pomagati, da bi bil spet odprt, vesel fant, kakršen je bil preden je prestopil prag 3. razreda. Prosim, svetujte!


Odgovor


Pozdravljeni!

Prav je, da ste se pogovorili z njegovo razredničarko in šolsko psihologinjo. Zaupajte jim, sodelujte z njima, pomembno je, da ste na istem bregu in skupaj enotno delujete v korist vašega sina. Če boste imeli občutek, da delajo proti njemu, boste ta občutek nehote prenesli na svojega sina in situacija se bo spet poslabšala.
Pomembno je, da vi zaupate šoli, učiteljem in svoje zaupanje prenesete na sina. Le skupaj, če boste verjeli in delovali enotno, mu boste lahko pomagali.
Njegovo obnašanje je verjetno posledica zbadanja sošolcev, ker je bolj počasen in predstavlja obrambno obnašanje. To obnašanje najbolje pozna razredničarka, ki je tukaj ključna in bo skupaj s šolsko psihologinjo lahko najučinkovitejša pomoč.
Zato vse vaše pomisleke zaupajte razredničarki ali psihologinji in se pogovorite z njima.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]