Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Republiška štipendija, pole,
9.8.2008

Danes sem izvedela da se pole ne dajo več dobiti nikjer po knjigarnah niti na internetu jih ni več. Kako bo potem s štipendijami? Jih preprosto ne bomo dobili čeprav jih nekateri nujno potrebujemo?


Odgovor


Pozdravljena!

Republiške štipendije so z novim šolskim letom prevzeli Centri za socialno delo (ne več Zavodi za zaposlovanje kot doslej).

Kopirano s strani CSD Ljubljana- Šiška(http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/stipendije.asp):
Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve bo na svoji spletni strani, na državnem portalu e-uprava in v sredstvih javnega obveščanja objavilo javni poziv kandidatom za državno štipendijo za šolsko oziroma študijsko leto 2008/2009 v mesecu septembru 2008, in sicer najkasneje do 15. septembra 2008 (v naslednjih letih v mesecu juniju), v katerem bodo navedeni pogoji, način vložitve vloge, dokumentacija, ki jo mora kandidat predložiti skupaj z vlogo. Sestavni del javnega poziva bo tudi obrazec vloge za pridobitev štipendije.

Kandidat k prvi vlogi za državno štipendijo priloži potrdilo o vpisu v izobraževalni program ter dokazilo o šolskem oziroma študijskem uspehu, ki postaneta del zbirne mape. Za dokazilo o šolskem uspehu šteje spričevalo, iz katerega morajo biti razvidne ocene vseh predmetov v preteklem šolskem letu. Za potrdilo o študijskem uspehu v višjem in visokošolskem izobraževanju šteje izpis vseh opravljenih izpitov oziroma vseh številčno izraženih ocen v preteklem študijskem letu.

Kandidati za državno štipendijo lahko oddajo vlogo na katerikoli center za socialno delo. O vlogi za državno štipendijo bo odločal center za socialno delo, na območju katerega ima kandidat svoje stalno prebivališče. Zaradi hitrejše obravnave vlog svetujemo, da kandidat poda vlogo na center za socialno delo, na območju katerega ima stalno prebivališče.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]