Velenje.com uporablja pikotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter pikotke zunanjih partnerjev, s katerimi beleimo statistiko obiska. Ve o pikotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglaa, z uporabo pikotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Herka in tudij,
16.7.2008 hedvika

Ne vem kaj nama je narediti. Hi je prvo leto tudija naredila dva izpita, drugo leto tudija tri izpite in tretje leto tudija nobenega izpita. Z eno sva se pogovarjala s herko in ji predlagala drug tudij, vendar o drugem tudiju noe ni sliati in nama trdi, da se le v tem tudiju vidi. Ne veva ve kaj storiti, da bi tudirala bolj zavzeto.


Odgovor


Spotovani!

Predvsem se mora hi sama odloiti, kaj bo naredila, saj je dovolj stara. Dovolite ji prevzeti odgovornost za svoja dejanja.
Kolikor razumem, v treh letih e ni opravila prvega letnika tudija? Torej ji je potekel tudi status tudenta - kako pa se preivlja?
e jo financirate izkljuno vi in ji nudite vse ugodje, kot pridni tudentki, potem bi se morala tega zavedati in vlagati ve truda.
Odlono se pogovorite z njo in postavite meje, pravila, le tako ji boste dovolili, da zane resneje jemati svoje obveznosti in se postavi na noge.
Njen tudij ne sme biti bolj vaa skrb, kot pa je njena.
e se vidi edinole v tem tudiju, potem naj vztraja, a e ne bo redno tudirala (imela status rednega tudenta) naj se ob tudiju zaposli in prispeva k ivljenjskim strokom.
Vi ste ji nudili vso podporo tri leta, sedaj pa naj sama zane skrbeti zase.
Le tako bo spoznala, da bo konno morala zaeti ve vlagati ali pa spremeniti svoje cilje, e bodo postali nedosegljivi.
Dovolite ji odrasti in nikar ne prevzemajte njenih skrbi na svoja ramena. S svojo starostjo jih je povsem sposobna nositi sama.
Pomagajte ji odleteti iz gnezda.

Lepo vas pozdravljam.

 

<< Nazaj na spisek vpraanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]