Velenje.com uporablja pikotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter pikotke zunanjih partnerjev, s katerimi beleimo statistiko obiska. Ve o pikotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglaa, z uporabo pikotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakBranko umurdi : Odgovor


Branko umurdi
Licencirani trener fitnesa FZS

 
Ojaanje ramenskih miic,
4.12.2006

Zanima me, katere vaje so najbolj priporolijve ta poveanje miine mase, in hkrati obsega v ramenih, ter katere vaje so primerne za ojaanje miic na lopaticah? kako pogosto je potrebno te vaje izvajati? Hvala za odgovor! Lep pozdrav!


Odgovor


Pozdravljeni!

Vse vaje, ki se lahko izvajajo v fitnesu so primerne za hujanje, kakor tudi za pridobivanje miine mase. e bi radi pridobili na miini masi samo prehrano prilagodite svojim potrebam in ez as se pokaejo rezultati.

Ramenska miica je sestavljena iz 3 delov:sprednji, zadnji in srednji. e bi eleli dobiti na irini ramen bi morali predvsem delati vaje za srednji in zadnji del ramenske miice. Primerni vaji sta lateralni dvig rok in lateralni dvig rok v predklonu. To pa ne pomeni, da lahko popolnoma zanemarite sprednji del. Telo je potrebno razvijati simetrino, da ne bi prihajalo do krive dre in posledino ne zaelenih bolein v sklepih zaradi ne simetrije moi med posameznimi miinimi skupinami.
Malo sem negotov pri vpraanju glede miic na lopaticah. Predvidevam, da ste eleli vpraati, katere vaje so primerne za vidne miice na zgornjem delu hrbta pri lopaticah. e je to vpraanje se odgovor glasi veslanje v razlinih izvedbah. Lahko to vajo izvajate z roko, z drogom, na napravi ali e ste dovolj sposobni z lastno teo. Pomembno je da komolce ne vleete ob telesu, ampak pod pravim kotom glede na trup. Upam, da sem odgovoril na vae vpraanje, e ne mi lahko ponovno piete na mail bra[email protected] in vam bom poskual e enkrat odgovoriti.
Sama frekvenca treningov mora biti prilagojena posamezniku in njegovim potrebam. Veliko je odvisno od posameznikove natreniranosti. Zaeti moramo z pri minimumu in stvari postopoma zvievati. Vzeti si moramo as. Pri pridobivanju miine mase velja izrek - kar hitro pride, hitro gre…

LP!
Branko umurdi

 

<< Nazaj na spisek vpraanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]