Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakDragica Polak : Odgovor


Dragica Polak
Življenjska svetovalka

 


Pomoč prosim,
26.8.2014

Sem študent prvega letnika fakultete. Izhajam iz zelo čustveno zafrustrirane družine. Na tem forumu sem že pisal o vseh svojim težavah. Sedaj pa imam bolj specifično vprašanje. V naši hiši stanuje 10 članov družine. Oče, mati, 2 brata in 3 sestre ter stari starši. Sam ne najdem izhoda kam naj se obrnem. Imam namreč zelo slabo zdravstveno stanje (živci). Vse to so posledice preteklosti, ki so pustile pečat na meni. Zakon iz leta 2008 navaja; Nasilje v družini je kot kaznivo dejanje opredeljeno v novim kazenskim zakonikom veljavnim 1.11.2008. Zakon opredeljuje različne oblike kršitve kot so: grdo ravnanje, pretepanje, poniževanje, preganjanje iz skupnega prebivališča. Izmed teh dejstev bi najbolj izpostavil poniževanje ter pregananje iz skupnega prebivališča. Oče me včasih stalno ponižuje, da nisem njegov sin, da me bo udaril tako močno, da se tudi vstati ne bom moral. Konstantno mi teži, da naj grem na svoje, da naj začnem živeti na svojem. Sam si tega ne morem privoščiti (lastno stanovaje, lasten avto...). Imam travme iz preteklosti, ki mi ne dopuščajo normalnega življenja. Bil sem že na policiji, vendar kriminalisti niso ugotovili nič. Dejstvo je, da vsi družinske člani zanikajo dejanja, ki so se dogajala v preteklosti. Pri nas se spije velika količina alkoholnih pijač, predvsem vina. Glavni lastnik hiše je stari oče. Imamo skupno gospodinjstvo ter sanitarije. Dve sestri sedaj že živita pri svojih fantih in je nekako lažje pa vendarle. Svojo sobo imam ločeno skupaj s sestrami, vendar je prehod tako narejen, da se vse sliši kaj se počenja. Nikoli nisem imel svojega "miru", ki se tudi spodobi za dvajsetletnika. Ne vem kam bi se obrnil po pomoč. Bil sem tudi že na centru za socialno delo, kjer smo imeli skupni razgovor zaradi drugih težav. Rabil bi osebo za razgovor oz. za svetovanje kako in kaj. Sam trenutno ne vem kam in kako. Dejstvo je, da nočem prizadeti nobenega od članov družine. Za odgovore se Vam lepo zahvaljujem!


Odgovor


Pozdravljeni,
iz vašega pisma je razvidno,da ste vsa pravna sredstva že uporabili in da ste z zakonom seznanjen. Iz povsem preprostega človeškega vidika vam svetujem,da se obrnete na svojega osebnega zdravnika se z njim pogovorite,glede vašega zdravja.Kar se tiče odnosov v družini verjetno nimate kaj veliko postoriti,ker družina ne priznava,kaj se v njej dogaja. To vsekakor ni v redu. Na vas je,kaj boste naredili z svojim življenjem. Pot,ki jo vidim jaz je:prvo si poiskati delo pa kakršno koli je,biti skrben in si poiskati lastno strehico nad glavo. Ni potrebno,da je stanovanje ali celo hiša,pomembno je,da imate svoj kotiček v katerega se boste z veseljem vračali. Počasi,počasi se daleč pride,samo začeti je treba.
Veliko uspeha in čimprejšnjo odločitev vam želim.
dragica

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]