Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloNovinarska konferenca pred otvoritvijo Doma kulture Velenje


30. nov 2006

V sredo, 29. novembra 2006, točno 46 let po otvoritvi Doma kulture Velenje, dela priznanega arhitekta Otona Gasparija, smo v Mestni občini Velenje pripravili novinarsko konferenco pred uradnim odprtjem prenovljenega doma kulture. Župan Mestne občine Velenje Srečko Meh je izrazil zadovoljstvo ob zaključeni investiciji. Poudaril je, da si občina prizadeva za obnovo vseh objektov, ki so v njeni lasti, saj s tem zagotavlja dobre pogoje uporabnikom in ustvarjalcem. Direktor Knjižnice Velenje Vlado Vrbič je javnost seznanil s potekom del pri prenovi, z novo opremo doma kulture, po novinarski konferenci pa so si novinarji prenovljene in nanovo opremljene prostore tudi ogledali.

Dom kulture Velenje je pomemben objekt slovenske moderne arhitekture. Zgrajen je bil leta 1959. Uradna otvoritev je potekala 29. 11. 1960.

Leta 2003 je Mestna občina Velenje obnovo Doma kulture Velenje prijavila na razpis Ministrstva RS za kulturo. Ministrstvo je iz dopolnilnih sredstev za občine odobrilo 20 % delež sofinanciranja investicije »Prenova Doma kulture Velenje« v višini 115.373.000 SIT.
V letu 2003 smo za Dom kulture Velenje uredili investicijsko in projektno dokumentacijo, v letu 2004 pa smo pričeli s I. fazo obnove Doma kulture Velenje, ki je zajemala menjavo napušča, stenskih oblog pročelja, vitražnih sten z vhodom, sanacijo stranskih stopnišč, podesta pred vhodom, strehe nad upravnim delom, elektroinstalacijska dela in razsvetljavo.

V letu 2005 se je pričela II. faza obnove Doma kulture Velenje, ki je zajela gradbena, obrtniška dela in inštalacije ter avdiotehniko in tehnologijo. II. faza obnove objekta se je nadaljevala v letu 2006. Dela so zaključili konec novembra 2006. Zaradi dodatnih del, ki niso bila predvidena (zamenjava celotnega ostrešja nad odrom, dvorano in avlo Doma kulture), znaša vrednost investicije 866.257.000,00 SIT. V sklopu II. faze so izvedli še dobavo in montažo scenske razsvetljave.

Uradna otvoritev prenovljenega Doma kulture Velenje, ki je bil v letu 2005 razglašen za kulturni spomenik lokalnega pomena, bo potekala danes, v sredo, 29. novembra 2006, ob 18. uri. S predstavo Vaja zbora se bo v veliki dvorani doma kulture predstavilo Gledališče Velenje. Zbrane goste bosta nagovorila župan Mestne občine Velenje in direktor Knjižnice Velenje Vlado Vrbič.


Služba za odnose z javnostmi MO Velenje
Tadeja Mravljak Jegrišnik

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]