Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : Obvestilo10. medgeneracijski festival letos pod sloganom »Medgeneracijska mineštra«


8. jun 2022

Med 10. in 11. junijem bo v Velenju potekal že 10. medgeneracijski festival, letos pod sloganom »Medgeneracijska mineštra«. Na različnih lokacijah v mestnem središču se bo poleg kuhanja medgeneracijske mineštre odvijal bogat kulturni, družabni in izobraževalni program, namen katerega bo druženje in povezovanje različnih generacij.

V petek, 10. junija, ob 10. uri bo v Večgeneracijskem centru Planet Generacij (Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje) potekalo predavanje mojstrice zdravega načina življenja, Nataše Forstner Holešek z naslovom Zdrava prehrana v družinskem krogu.
Cankarjeva ulica se bo med 10. in 19. uro spremenila v čisto pravo kulinarično tržnico, na kateri se bo predstavilo več kot 20 ponudnikov kulinarike in pijače. Na tradicionalni Promenadi okusov bo tako zadišalo po okusnih gastronomskih presežkih, ki jih bodo v kuhinji na prostem pripravljali kuharski mojstri iz širše regije in ostale Slovenije. Okušati bo mogoče tradicionalne in sodobne jedi, sladke pregrehe in izvirne street food prigrizke.
Ob 17. uri bo v mali dvorani Doma kulture Velenje gledališki krožek Z nasmehom na oder, ki deluje pod okriljem Večgeneracijskega centra Planet generacij - Ljudske univerze Velenje, uprizoril gledališko predstavo Boj na zelenjavnem vrtu. Predstava je namenjena obiskovalcem vseh generacij.
V mali dvorani Kina Velenje si boste lahko ob 19. uri brezplačno ogledali dansko romantično dramo »Okus lakote«.
Ob 19.19 bo v preddverju Mestne knjižnice Velenje potekala predstavitev knjige slovenske zdravnice nevrologinje, humanitarne delavke in Slovenke leta, Ninne Kozorog, z naslovom Le Vida – recepti življenja. V knjigi Le Vida je zbir zgodb in receptov, napisanih po pripovedovanju starostnikov, ki so jih zaupali predsednici društva Humanitarček. Glasbeni gost večera bo kantavtor Andrej Vilčnik. Z avtorico se bo pogovarjala Violeta Potočnik Krajnc.

Osrednje festivalsko dogajanje se bo odvijalo v soboto, 11. junija, na Titovem trgu, kjer bodo lahko obiskovalci od 9. ure dalje uživali v glasbi, plesnih ritmih, teku generacij, dogajanju na predstavitvenih stojnicah in v pokušini medgeneracijske mineštre.
Uvodoma se bo predstavila Godba veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje. Ob 10. uri bo prisotne nagovorila podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević. Med 9. in 12. uro si bodo lahko obiskovalci na Titovem trgu ogledali predstavitvene stojnice z zanimivim spremljevalnim programom. Obiskovalci so vabljeni na degustacijo medgeneracijskih minešter, ki jih bo v kotlih na Titovem trgu kuhalo šest različnih ekip. V okviru plesnega dogodka »Ulica pleše«, ki ga koordinira Maša Kolšek, se bodo med 9.30 in 11. uro pred Domom kulture Velenje predstavile plesne skupine in društva. V Muzeju Velenje na Velenjskem gradu si bo med 10. in 18. uro možno ogledati razstavo starih kuharskih knjig, z naslovom Pokukajmo v stare kuharske knjige.
Ob 11. uri bo »Tek generacij«. Sodelujoče bodo pred tekom ogreli člani Šole zdravja. Tek je simbolične narave, trasa je kratka ter preprosta, primerna za starejše in tudi za gibalno ovirane osebe. Vsak udeleženec teka bo prejel brezplačno majico.
Ob zaključku festivala bo nastopil Pihalni orkester Premogovnika Velenje.

Festival organiziramo Mestna občina Velenje, Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje, Andragoško društvo Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, Dom za varstvo odraslih Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline, Mladinski center Velenje, Knjižnica Velenje, Festival Velenje, Šola za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje in Muzej Velenje.

Prijazno vabljeni!


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]