Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 515

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloObčinskim najemnikom oprostili plačilo najemnine


13. okt 2021

V Mestni občini Velenje se zavedamo, da je zdravstvena kriza zaradi zaprtja gostinskih lokalov in zastoja različnih dejavnosti povzročila izjemno velik izpad prihodkov, zato smo prisluhnili najemnikom poslovnih prostorov v lasti občine in proučili zakonske možnosti za oprostitev plačila najemnine. V sklopu enega izmed ukrepov v podporo gospodarstvu za blažitev posledic vpliva epidemije smo, na osnovi zakona o interventnih ukrepih, oprostili plačilo najemnine 14 najemnikom in 7 podnajemnikom, v skupini višini 23.485 evrov.

Upravičenci, ki jim je bilo v času od 19. oktobra 2020 do 15. junija 2021 opravljanje gospodarske dejavnosti onemogočeno ali bistveno oteženo, so morali izpolnjevati določene pogoje predpisane z zakonom o interventnih ukrepih. Zakon najemnikom poslovnih stavb in poslovnih prostorov, ki so v lasti samoupravnih lokalnih skupnosti, omogoča pomoč z namenom omilitve posledic drugega vala epidemije, med drugim tudi oprostitev najemnine. Prejeta sredstva predstavljajo podjetnikom pomoč na podlagi sheme državne pomoči št. 0001-2482762-2020 »COVID-19 Začasni ukrep nezaračunavanja ali znižanja najemnin«, v skladu s točko 3.1 Začasnega okvirja EK – »Pomoč v obliki neposrednih nepovratnih sredstev, vračljivih predplačil ali davčnih ugodnosti«.

Postopek in način odločanja ter zahtevana dokumentacija za izvedbo enake obravnave upravičencev za oprostitev ali delno oprostitev plačila najemnine so bili določeni s pravilnikom o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnine zaradi omilitev posledic drugega vala epidemije. Upravičenci so vloge z zahtevano dokumentacijo oddali na Mestno občino Velenje. Po obravnavi vlog smo 14 najemnikom oprostili plačila najemnine zaradi drugega vala epidemije v višini 20.684 evrov in 7 podnajemnikom, ki imajo poslovne prostore v SAŠA inkubatorju, v višini 2.801 evra.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]