Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 495

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloSvetniki potrdili nakup kampa za nadaljnji razvoj turizma


5. okt 2021

Kot smo že obveščali, je Mestna občina Velenje uveljavila predkupno pravico za nepremičnine, ki v naravi predstavljajo zemljišče za kampiranje (Kamp Jezero), saj ima ta prostor za nadaljnji razvoj turistične ponudbe južne obale Velenjskega jezera strateško razvojno vrednost. Ker je nedelovanje kampa zadnja leta zaviralo turistični razvoj ob Velenjski plaži, je občina sprejela odločitev o nakupu zemljišča za lažje upravljanje in nadzor. Analizi dokumentov identifikacije investicijskega projekta in investicijskega programa, ki sta v fazi priprave, pa bosta razkrili nadaljnji model upravljanja kampa. Svetnice in svetniki so na današnji 20. seji Sveta Mestne občine Velenje predlog sprejeli.

Premogovnik Velenje nas je konec avgusta z vlogo za izdajo potrdila o predkupni pravici za nepremičnine, ki v naravi predstavljajo zemljišče za kampiranje (Kamp Jezero) obvestil, da prodaja nepremičnine, in sicer za skupno vrednost 650.480 evrov. Mestna občina Velenje si je z uveljavljanjem predkupne pravice zagotovila vpliv na to območje in nadaljnji turistični razvoj.

V Mestni občini Velenje načrtujemo, da bomo po sklenitvi posla kamp oddali v upravljanje najboljšemu ponudniku na osnovi različnih kriterijev. Možni načini oz. modeli ravnanja s kampom Jezero so oddaja v najem, javno-zasebno partnerstvo ali ustanovitev stavbne pravice. V teku sta že izdelavi dokumentov identifikacije investicijskega projekta (DIIP) in investicijskega programa (IP), ki bosta utemeljila nadaljnji najustreznejši model ravnanja s kampom.

Mestna občina Velenje namerava v prihodnje, v skladu z razvojnimi načrti in novo strategijo trženja turizma, ki je trenutno v fazi priprave, razvijati Velenjsko plažo proti zahodu, v načrtu pa je tudi prestavitev čolnarne. Glede odločitve o nakupu kampa je bilo izvedenih kar nekaj internih razprav. Razlog, da se za nakup nismo odločili že lani, ko se je Premogovnik Velenje prvič odločil za prodajo, je bil v jasnih zagotovilih, da imajo zanesljive dogovore s potencialnim kupcem. Kasneje se je izkazalo, da temu ni tako in je sledilo večmesečno zaprtje kampa.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]