Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloSlovesnost ob občinskem prazniku


21. sep 2010

Včeraj, 20. septembra, je bil praznik mestne občine Velenje, ki ga praznujemo na dan, ko so pred 51. leti v odprli novo mestno jedro.

Ob prazniku smo ob 18.30 pripravili slovesnost v veliki dvorani Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Nastopili so učenci velenjske glasbene šole: Lara Oprešnik (klavir), Zarja Gošnik (petje), Luka Benko, Rok Kotnik, Tadej Piko in Timotej Vesel (Kvartet saksofonov), Gregor Plamberger (vibrafon) in solistke MPZ Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Občinski praznik je vsako leto tudi priložnost, ko se župan v imenu skupnosti s priznanji zahvali posameznikom in skupinam, ki s svojo angažiranostjo še posebej pripomorejo k boljšemu življenju v občini ter s svojim delom vidno prispevajo k ugledu in prepoznavnosti Velenja. Župan je na sinočnji občinski slovesnosti podelil pet županovih priznanj. Priznanja župana Mestne občine Velenje so prejeli: Kristina Kovač, Milan Marič, Anica Satler, Ivo Stropnik in Karitas Župnije Velenje – Blaženi Anton Martin Slomšek.

Na podlagi odloka o priznanjih Mestna občina Velenje vsako leto ob občinskem prazniku podeljuje tudi priznanja, poimenovana Plaketa Mestne občine Velenje in Grb Mestne občine Velenje. Svet Mestne občine Velenje za štiriletni mandat imenuje komisijo, ki z javnim pozivom zbira, nato pa obravnava pobude za podelitev priznanj. Sklep o podelitvi priznanj potrdi Svet Mestne občine Velenje. Letošnji dobitniki Plakete Mestne občine Velenje so: Alojz Hudarin, Jože Kandolf in Šaleški študentski klub, Grb Mestne občine Velenje pa so letos prejeli: Miha Krofl, Adolf Lipnik in Atletski klub Velenje.

V priponki vam pošiljamo obrazložitve za podeljena priznanja in govor župana Mestne občine Velenje Srečka Meha.


Na fotografiji so prejemniki Grba Mestne občine Velenje (z leve proti desni: Erna Krofl, ki je priznanje prevzela v imenu prejemnika – moža Mihe Krofla; Adolf Lipnik; mag. Marjan Hudej; predsednik Atletskega kluba Velenje, ki je priznanje prevzel v imenu kluba; predsednica Komisije za priznanja Mestne občine Velenje; mag. Dragica Povh, župan Mestne občine Velenje Srečko Meh). Foto: Ksenija Mikor.

----
Vir: Služba za odnose z javnostmi MO Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]