Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 416

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

komunala in zlahta (Neznan 15.5.2012 11:51)

zadnč govorim s kolegom in mi pove, da je na komunali vse v žlahti. Sestra od tistga, hčera od onga veljaka, sin od tistega iz občine, prebežnik iz ene stranke v drugo in tako dalje. PA kaj so vsi ponoreli, a še ima kdo kontrolo nad to golaznijio? Saj ni res, da je 80% zaposlenih tam samo zato, ker jih je žlahta potegnila, ker niso imeli kam it. Ali je to mogoče v letu 2012? Pa sem mislil, da bo Slovenija malo boljše zgledala, očitno sem se fejst uštel!merkur    (15.5.2012 11:59)
dobrodošel v realni svet...lp
janoš    (15.5.2012 12:31)
Kar poglej koliko jih je zaposlenih v upravi,ki ne vedo točno kaj delajo,ja tam je pribežališče za občinsko žlahto!
elara    (15.5.2012 13:21)
kaj ne veš, da bo postala komunala zasebno podjetje
enega izmed zaposlenih...potem je pa jasno, zakaj je notri sama žlahta....haha
komunala je komunala, tam ne rabiš brihnih in pridnih glav, če pa ima nekdo v lasti gospodarsko podjetje ,pa tudi če je sorodstvo in ne dela v redu, jih nažene.
Lolypop_xD    (15.5.2012 14:14)
Komunala je zelo lep primer nepotizma. Iskati delo tam skorajda nima smisla, razen v primerih, ko si ožji sorodnik , ljubica/ ljubimec, zelo dober družinski prijatelj, nekoga , ki ima veljavo tam , oziroma nekoga , ki je vpliven na treh občinah, katere so lastnice Komunale.
Čisto nič posebnega ni, če slučajno srečaš dva ali tri družinske člane , ki so zaposleni v upravi in tudi ostalih službah.

Tam so rezervirana delovna mesta že iz generacije v generacijo.

So pa tam zaposleni tudi nekateri posamezniki, ki so sposobni, ki resnično garajo, še za tri ostale zraven, ki tam mešajo zrak .
hrastOB7    (15.5.2012 16:04)
gamad
Lolypop_xD    (15.5.2012 16:31)
gnezdo za tiste, ki ne vedo, kaj bi drugače še lahko počeli, ki nimajo vizije.
soleja    (15.5.2012 16:40)
Vedno bilo in vedno bo.....
encijan    (15.5.2012 22:05)
Nepotizemu in klientelizmu se je težko izogniti. Tudi v stebrih gospodarstva v Velenju je to še kako prisotno.
encijan    (15.5.2012 22:07)
P.S.: S tem se seveda ne strinjam, ker lahko začneš kariero kot nesposobnež, ki ti jo klientelizem in nepotizem lahko dvigneta v višave. Žal.
ic123    (15.5.2012 22:38)
žalostno je tudi to, da je takih podjetij vse več. Vsi vemo, da iskati službo v podjetjih kot so TEŠ, Komunala, počasi tudi Premogovnik, habit..... je enako, kot da bi prošnje metal v smeti.
Povsod nucaš samo veze in poznanstva pa čeprav si ustrezno izobražen imaš dobre predispozicije ti to nikoli ne bo pomagalo.
BuddhaMonk    (16.5.2012 7:35)
Napište, vodja ta in ta je v sorodu s tem in tem. Po funkcijah. Konkretizirajte, da vidimo, če je res. Saj ni treba imen navajat. Ker zaenkrat je tole slabš od gostilniškega nivoja.
zlata ribica    (16.5.2012 11:46)
Pa se ja pejt še s kom drugim menit, ne sam s komunalcem, ki je tam zaposlen! Vpraši enga, ki je zaposlen na rudniku, al pa na občini, al pa na habitu, ericu...sej je ja povsod do ene meje enako kot na komunali! Ne vem no, so v sorodu in pa tudi niso, kot povsod!
Poznam enih par, ki so tam zaposleni in nimajo nebene veze s sorodstvom...al pa s čimerkoli, kar si ti navedel! Samo trdo deli in pošten obraz! Ja tudi takšni še obstajajo, redki, pa vendarle so še! :-)
encijan    (16.5.2012 18:24)
BuddhaMonk, Zakon o varstvu osebnih podatkov to preprečuje. Lahko bi sicer napisala kako drugače, npr. po delovnih mestih ipd., a ne bom. Kajti kar se mene tiče, sem to stanje že izrazila, a drugje, v pripovedi. Kajti kljub temu, da sem v življenju relativno uspešna, sem nepotizem in klientelizem še kako občutila.
BuddhaMonk    (17.5.2012 8:56)
@encijan:
Saj zato sem napisal, da naj po funkcijah napišejo, kdo je s kom v sorodu. Tako ni kršitve ZVOP. Ampak dokler ne konkretizirajo in v tejle diskusiji ni konkretiziran 1 samcat odnos, je tole slabš od gostilne. Tam si ljudje več upajo povedat.:)
calis    (17.5.2012 9:19)
sej to je prav. če jaz poznam francija in vem, da je vredu sosed in delavec zakaj nebi bil v redu še njegov sin ali hči. takega potem vzameš na šiht k veš, da bo v redu, ne pa nekoga za katerega ne veš od kot je pršu in še to, kakšni so njegovi starši oziroma kakšna nagnjenja in navade ima...
encijan    (17.5.2012 9:52)
BuddhaMonk, imaš prav.

calis, lahko bi ti naštela (ker ti ne bo, je to samo čvek) veliko primerov, kjer tvoja trditev ne vzdrži. Pa ne bom, razmisli sam.

Kandidati za delovna mesta bi se morali vrednotiti z drugimi "metri", to je s končano izobrazbo, veščinami, usposobljenostjo za funkcionalna znanja, delovnimi izkušnjami, osebnostnimi lastnostmi itd.. O tem obstaja znanost, ki jo kadroviki morajo dobro poznati. Dejansko bi moral imeti vsak človek z enako stopnjo usposobljenosti enake možnosti za izbiro najboljšega kandidata v postopku kadrovanja. Tudi v privat podjetju mora lastniku biti interes izbrati najboljši kader.
Franc Sever    (18.5.2012 8:20)
Spoštovani!
Veliko priimkov lahko preberete na spletni strani KP, ker so objavljeni. Primerjava KP z drugimi podjetji v dolini ni prava primerjava. Ostala podjetja niso javna in niso v lasti občin. Vse kar se dogaja na KP plačujemo uporabniki komunalnih dobrin preko cen. Priznati moramo, da smo lahko zadovoljni z komunalnimi storitvami in to je zasluga tistih par oseb, ki dela na vzdrževanju in podobno. Delim mnenje s tistimi, ki trdite, da je preveč zaposlenih na KP. Veliko pa vas ne ve, da jih še veliko dela pogodbeno. Kadra na KP ne mislim javno ocenjevati, upam si pa trditi, da bi sposoben direktor to podjetje vodil boljše s saj trideset procentov manj zaposlenimi v upravi in brez letnih izgub. To bi lahko že delno dokazal novi direktor naslednje leto, v kolikor bo imel podporo politike pri prepotrebni racionalizacija vodstvenega kadra na KP.
zlata ribica    (18.5.2012 11:17)
Ja hvala bogu, da imajo tako "nesposobnega direktorja" ( po vaših besedah), imajo vsaj še tisti delo, ki ga itak ne bi imeli, če bi bil kdo drug direktor! Mar ne?

Se vidi, da eni niste bili nikoli brezposelni in nimate pojma kaj in kako je to! Ja je lahko s polno ritko srat, to vedno rečem...
BuddhaMonk    (18.5.2012 12:26)
Torej, po 3 dneh se nihče ni opogumil in konkretiziral obtožb.
Twister    (18.5.2012 13:38)
Kaj bojo pa konkretizirali če samo premlevate prazno slamo. Nevem sicer od kod temu tvojemu prijatelju informacija da je 80% ljudi zaposlenih v kpv sama žlahta ampak definitivno to ne drži. Sicer pa če te to tako bode nevem zakaj tega sam ne preveriš bo bolje kot pa da kvasiš takšne neumnosti tukaj po forumu.. Če pa že gdo dobi službo preko vez to ni nič slabega ali pač? Tako je vedno bilo in vedno bo.
hrastOB7    (18.5.2012 15:28)
@buddha:

folk ne upa...dolga je roka KP(S)jeva
Franc Sever    (19.5.2012 9:05)
Zlata ribica, jaz nisem napisal, da je nesposoben ampak sem napisal kaj bi lahko naredil bolj sposoben z manj ljudi. Osebno se nikoli nisem in se ne bom strinjal s takšno miselnostjo, kot jo imaš ti. Zaposlene na KP plačujemo občani preko položnic. Veš spoštovana diskutantka, nekateri bi radi imeli dobre službe pa malo dela, drugi smo že v otroštvu prijeli za vsako delo in se brez nekih izobrazb veliko naučili, da nam ni potrebno stati v vrsti na zavodu za zaposlovanje. Res pa smo in še moramo delat velikokrat po cele dneve in v vsakem vremenu. Zadnjega stavka pa ne bom komentiral.
encijan    (19.5.2012 10:27)
Franc Sever,
v svojem postu deliš na ljudi, ki ste delali in se bolj malo izobraževali, pa vseeno uspeli v življenju, drugi pa naj bi se izobraževali in malo delali in kot takšni smo se morali soočati v vrstah ZZZ.

S tem se ne strinjam. Svet ni črnobel, svet je barvit!

Sem univerzitetno izobražena, vseskozi sem veliko delala, med počitnicami v osnovni in srednji šoli in na univerzi, tudi kot nekvalificirana delavka za trakom, obirala sem hmelj, delala v fotokopirnici ipd., kasneje sem bila na pomembnih delovnih mestih, a vendarle sem tudi tedaj veliko delala. Po stečaju podjetja sem okusila tudi brezposelnost, na to nisem mela vpliva in sem se kot brezposlena lotila vsakega dela, da sem preživela in se ponovno povzpela. Takšnih ljudi, kot sem jaz, poznam veliko.

V času brezposelnosti, ki je trajala dobro leto sem spoznala nepotizem in klientelizem z veliko začetnico, na občini in v lokalnih javnih ustanovah in podjetjih me niso vzeli v službo, v procesih izbire sem spoznala klientelizem in nepotizem z veliko začetnico, teplo me je, ker sem bila vseskozi nestrankarska. Bivši župan in drugi šefi v JS so mi pisno odgovorili, da sem jim zaradi svojega znanja in delovnih izkušenj zelo zanimiva in da me bodo obdržali v evidenci, ki pa je trajala večno. Novo službo sem po trdem boju našla, a ne v JS, pač pa v gospodarstvu, tako kot popreje.

Zato ne prenesem takšne delitve, kot jo prikazuješ ti. V življenju sem dala veliko skozi in marsikdo od tistih, ki smo se ne po svoji krivdi znašli na ZZZ, tudi.

So pa v življenju najbrže tudi ljudje, ki jih opisuješ.

Zato prosim ne sodi po sebi, tudi jaz ne po sebi. A stopil si mi na žulj in morala sem ti dati repliko, pogojeno z osebnimi izkušnjami.
encijan    (19.5.2012 10:29)
P.S.: Klientelizem in nepotizem sem občutila tudi v podjetjih, tako v PV kot drugje, zato o tem stanju vem veliko. Ne bom pa opisovala ljudi, ki so se tako vedli, ne na tem forumu.
Franc Sever    (19.5.2012 13:30)
Encijan, se opravičukem, če sem te užal. To ni bil moj namen ampak sem le odgovoril Zlati ribici, ki je zapisala, da je z polno ritko lahko srat. Ker je to letelo name sem odgovoril nje in nisem imel v mislih tistih, ki ste krvav pot potili, da ste se lahko prebijali iz meseca v mesec. Po zapisanem si med njimi. Diskusija je tekla o sorodstvenih vezeh na KP in ne o splošnem zaposlovanju. Kako je na KP pa verjetno malo vem. Za negativno poslovanje več let so pa krivi vsi drugi, le tisti ne, ki vodijo podjetje. Drugače pa poznam veliko primerov, kot si opisala svojega. Nekateri pač mislijo, da jim bo vse priletelo iz neba in je za vse kriv sistem ali kdo drug le sami ne. Midva verjetno veva, da je potrebno marsikaj delat, da se poskuša normalno in ne dostojno preživet.
Glede drugega tvojega posta se popolnoma strinjam, ker dela zame v dolini ni bilo. Vzrok poznaš verjetno tudi ti. LP
encijan    (19.5.2012 22:20)
Franc Sever,
opravičilo sprejeto. Človek ima včasih dan, ko je bolj občutljiv, kot kdaj drugič. Takšen dan je bil danes za mene. Sedaj razumem, kaj si želel povedati.
Lp!
štajerka_    (21.5.2012 12:17)
jaz imam žlahtnika na komunali, pa nima nobene veze z nobenim. Res je, da tam dela že 20 let. Po drugi strani pa sorry, tudi jaz bi noter v podjetje v katerem delam, zaposlila sina, hčerko, sestro, brata,...če bi bili brez službe in če bi to lahko naredila...a ti ne bi?
zlata ribica    (23.5.2012 11:44)
Se strinjam s teboj štajerka, vsi bi ne samo ti.

Tudi omenjeni nasprotnik bi in bo, če bi mu ali mu bo uspelo vstopit bližje. Komunalo bi razcefral na koščke, potem pa bi svoje not potegnil. Tk simpl je to!

Pa ni potrebe z neko diplomacijo tule gor uletavat: ... jaz nisem napisal, da je nesposoben ampak sem napisal kaj bi lahko naredil bolj sposoben z manj ljudi.

Ah, dejte no!

Pa da ne bi začeli spet s kakšnimi bazeni... itn!
encijan    (23.5.2012 22:42)
Ha, ha, zato pa tako "dobro" poslujejo! Ni dobro, če je v poslu čustveni naboj, že to je praviloma negativno, da tega, kar sem že napisala, ne ponavljam.
Franc Sever    (24.5.2012 20:58)
Zlata ribica, nisem noben nasprotnik nikogar. Ker pa imam dostop do določenih podatkih, ki jih ne smem vseh omenjat, so moji pogledi drugačni od tistih, ki imajo morebiti kakšne koristi. Moje osebno mnenje je, da bi moral biti za vsako prosto delovno mesto objavljen razpis. Med enakimi me ni in me ne bo motilo, če je izbran tudi od koga sorodnik, ki je že zaposlen v javnem podjetju, zavodu, lokalni skupnosti in podobno v kolikor je to marljiva in delovna oseba. Komunale nisem nikoli mislil razcefrat in je ne mislim. Želel pa bi, da bi mi uporabniki komunalnih storitev, ki jih imamo zaenkrat dobre, plačevali tisto kar dobimo in ne vsega drugega. Dobro si preberite na spletni strani neproizvodne stroške in povejte ali se z vsemi strinjate, tisti, ki plačujete položnice. Pravico pa imamo, da razmišljamo vsak po svoje.
encijan    (24.5.2012 22:23)
Strinjam s tem, kar je napisal Franc Sever.
encijan    (24.5.2012 22:48)
Opsa, manjka "se".
zlata ribica    (25.5.2012 22:35)
Ja hvala, ker mi dovolite, da lahko razmišljam s svojo glavo! Že to je dober začetek konca!

lp
Franc Sever    (26.5.2012 8:50)
Zlata ribica, jaz sem napisal, da imamo pravico razmišljati vsak po svoje, kar še ne pomeni samo s svojo glavo.
Ne vem ali si(ste) ena izmed tistih, ki imajo zraven osnovne plače, ki je višja od 1500€, še določen dodatek, ki ga nihče ne zna razložit in je v višini skoraj minimalne plače. Upam, da si (ste) v resnici prijazna oseba in pač ne prenesete mojega priimka ali mene iz mladosti. LP
zlata ribica    (26.5.2012 12:06)
Meni je v bistvu vseeno kaj in kako napišete! Gre se za to, da imam pravico razmišljat s svojo glavo, kakor tudi vsi ostali. Res je, včasih sem malce preveč goreča sogovornica in mi besede uidejo iz vajeti.

Mi je pa zelo pod od podna diskusija tole! Pa še marsikatera tule gor. Zakaj je potrebno udrihat in blatit kar naprej in brez prestanka. Tole je velik podn od foruma!

Gre se za favšijo in pomankanje ne vem česa še zraven! Pejte raj na kolo za zdravo telo pa tudi um ne bo prikrajšan za to! :-))
Franc Sever    (26.5.2012 13:51)
Zlata ribica, saj to ravno včasih počnem in se mi je um zbistril, ker sem veliko v naravi, da upam opozorit na določene zadeve, katere moramo plačati uporabniki komunalnih dobrin. Verjetno še nisi (niste) prebrala tistega, kar sem predlagal, da se pogleda. Dokler bo razmišljanje, ki je legitimno takšno, kot je tvoje (vaše), bo pri nas vedno večja razlika med nedotakljivi in tistimi, ki morajo vse plačati. Nikogar nisem blatil, še manj pa udrihal po komu. Verjetno sem celo dolžan opozoriti na določene čudne zadeve v javnem podjetju ali zavodu, saj so mi volilvci verjetno na volitvah zaupali, ker so smatrali, da upam tudi javno spregovorit ali kaj napisat. Pri nas se pač napade tistega, ki na nekaj opozori. Ko se bodo bistveno dvignile vsote na položnicah, se spomni (spomnite), da ste si to želeli tisti, ki vas moti, če kdo omenja nedotakljive. Res bo krivec za dvig naslednji direktor, ki bo moral le sanirati nastalo situacijo. Toliko v razmislek in prijeten vikend.
zlata ribica    (30.5.2012 6:44)
Midva nikoli ne bova na isti valovni dolžini, tako da škoda truda in energije!
Toliko v razmislek.
Pa lep dan še naprej, kjerkoli že boste!
lp, ribica
zlata ribica    (7.6.2012 14:17)
No zdej je pa že čas, da odprete novo diskusijo na temo KP Velenje, a ni? :-)))!!!!!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com