Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

pozdravljena prihodnost šaleške doline (Neznan 21.9.2023 14:49)

Ne verjamem, da je to kar se danes dogaja v Velenju (na mednarodni konferenci Pozdravljena, prihodnost) res dobro, rešitev za našo dolino.

Probleme, ki so nastali v Šaleški dolini je ustvarila točno ta politika (stranka SD), ki se sedaj predstavlja kot "rešiteljica", polna idej in znanja. To smo namreč videli že nekajkrat, pod vsemi tremi župani: Mehom, Kontičem in Dermolom !!! In nihče, NIHČE ni (bil) dorasel potrebnim spremembam!

Kljub temu, da so izvoljeni, temu občinskemu vodstvu ni za zaupati. Kdor pozna ve, da je župan komaj prilezel skozi šole, direktor občinske uprave pa je kolikor slišimo v osnovi izučen policaj, ki se je ob delu došolal. Le kdo jim je naredil diplome...?

Občinarski veljaki so veliko govorili in ponavljali o vizijah (pred volitvami je bil to popularen pojm) pa kot kaže pojma nimajo kaj je to vizija. Od njihove vizije smo dobili - se spomnite, virtualni "hotel na jezeru", pa zapravljen občinski denar za revolucionarne virtualne izdelke "NEO" ali pa kup neizpolnjenih obljub v sklopu odškodnine za novi TEŠ6, vodikove avtobuse, pokrit stadion itd.

Imamo pa ročnikovo avtobusno postajo, ročnikovo Novo in tržnico v centru, ročnikovo zemljo za pošto, ročnikovega župana...

Namesto avtobusnih prevozov avtobusno postajo, ki nima prometa, namesto 4 pasovnice proti Celju krožišče velenjka, ki vsak dan dela prometni kaos, zožitev ceste do železnice,lepe rdeče kolesarske proge po mestu in težke tovornjake mimo šol, najprej obnovljen nato pa podrt dom za ostarele, Merkator brez nadhoda a s poplavljeno garazo, pa super garaze na Gorici, smo tudi edino mesto v Sloveniji, ki nima avtoceste...

imamo pa kup spomenikov - zgrajena Vista brez programa, prodan avtokamp (ki ga je imel prej v brezplačnem najemu sin župana), vsaj za 10 let zamujen (še ne dokončan) skejt park s plezalno steno, super poceni sončno uro v parku...

Res je, vse od časa osamovojitve smo gospodarsko samo propadali, propadlo je večino posebej ustanovljenih firm na rudniku, ki so jih ustanovili za čas, ko se bi rudnik zapiral, pa so jih prodali pod ceno. Vse z soglasjem stranke SD! Imamo pa polno priseljencev, ki nimajo pojma o slovenščini za katere iščemo zdravnike in učitelje, ki znajo njihove jezike, saj se ti ljudje ne želijo naučiti slovenskega jezika.

Gorenje je bilo odlagališče SD-jevih političnih kadrov (hvala bogu, da ga je kupil Hisense!), Vegrad? Je crknil ob zavedanju župana kaj se dogaja! Velenjčan, ki je župana in stranko SD obveščal in opozarjal o tem kaj se dogaja na Vegradu je celo naredil samomor.

In danes bi nas naj ti isti, ki so nas pripeljali v to krizno situacijo vodili iz krize? HALO ?!?

Ljudje, žalostno in zaskrbljujoče je, kaj se dogaja, kdo vodi občino!

Zadnjič sem spet bral o nepotizmu, korupciji, diktaturi na MO Velenje in občinskih firmah. KRIZA, VELIKA KRIZA !

Velenje, Velenjčani!
nujno potrebujemo prevetritev in predvsem sposobne kadre na odločevalskih pozicijah ne pa prenapihnjenih, prepotentnih, nesposobnih nastopačev !

Za sedaj lahko le upamo, upamo, da od vsega tega denarja iz EU ne bo obogatelo le par prijateljev občinskih veljakov, da bo vsaj kaj ostalo za napredek Velenja.

ps.
slišal sem, da bi lahko bilo celo veliko več denarja, če bi bili na občini pripravljeni-vedeli kaj hočejo, pa niso bili, saj nikoli ne gledajo naprej.

Pa še to
Ali je kdo na občini dovolj resen in sposoben, ki bo upal gledati pod prste tem veljakom, ali so vsi "kupljeni"?
Vsaj dobro kontrolo potrebujejmo - potrebujejo !Obraz-    (21.9.2023 16:28)
Franjo, prav imaš. Problem je le v tem, da bi namesto Ročnika preko SD-ja potem ti kradel preko SDS-a.

"Isto sranje, drugo pakovanje." - (Konfucij, 6. stol. pr. n. št.)
encijan    (21.9.2023 18:34)
Se popolnoma strinjam z Neznanim.

Žal ne vidim rešitve, vsaj v doglednem času ne. Pred volitvami so vsi obljubljali, tudi ostale stranke, kaj vse bodo naredile. Ko so pa pristale v svetniških skupinah, so se člani in članice potuhnile v mišje luknje in ni nič kaj dosti od njih. Tisti pa, ki so prisesani na občinske vire, si pa tudi ne upajo trobiti drugače, ker bi se jim sicer odrezal kos pogače.

Malo je krivo tudi to, da je ena stranka na oblasti od osamosvojitve dalje. Če bi bila omejitev za župane na dva mandata, bi bilo morebiti malce drugače. Ne bi se tako povampirili. Kot da bi živeli v Butalah ...
jojo2013    (22.9.2023 17:35)
Častni občan Velenja pa je letos postal Franc Žerdin, ki je bil predsednik nadzornega sveta HSE, ko se je gradil Teš6. A je treba sploh še kaj dodat? In zdaj bi ti isti, ki so dolino pripeljali v težko situacijo razpravljali in določali kako naprej, čeprav je treba priznat, da majo verjetno veliko idej kako ponucat evropski denar....Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]