Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

brics in ostale novice iz sveta (Obraz- 27.8.2023 2:34)

Medtem, ko zahodni in naši copy/paste mediji poročajo o nezaslišanem škandalu, ker je predsednik španske nogometne zveze ob osvojitvi naslova svetovnih nogometnih prvakinj od samega veselja poljubil špansko nogometno igralko, o novem shodu LGTB in o tem, da si je Zelenski po dveh letih končno spreoblekel prešvicano vojaško majico, se seveda v svetu dogajajo mnogo pomembnejše stvari, ki pa jih mi, ki živimo za železno zaveso, komajda zvemo (samo zahvaljujoč alternativnim medijev, ki so na zahodu večinoma prepovedani ali cenzurirani).

Kot prvo je za zahod in za nas očitno nepomembna novička to, da so Japonci v Fukušimi v morje izpustili velike količine radioaktivne vode. Stvar je enakovredna jedrski katastrofi v Černobilu, ki so jo leta 1986 povzročili ukrajinski vajenci. S to razliko, da Japonci namerno zastrupljajo morje in s tem seveda ribe, ki bodo kmalu pristale na evropskih krožnikih.

Najpomembnejša novica preteklega tedna pa je seveda sestanek držav članic BRICS in širitev članstva. Tako bodo po novem BRICS sestavljale daleč največji in najpomembnejši državi J. Amerike (Brazilija in Argentina), največje in najpomembnejše države Bližnjega vzhoda (Savdska Arabija, Združeni Arabski Emirati in Iran), največja afriška država Egipt (poleg JAR in Etiopije) in seveda največje tri države sveta (tako po številu prebivalcev, kot po površini) - Rusija, Indija in Kitajska. S tem so v BRICS-u združene največje proizvajalke hrane, največje proizvajalke nafte in države z največ rudnih bogastev na svetu, vključno z največjo zalogo pitne vode na svetu.

BRICS države ustanoviteljice (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska in JAR) so že leta 2020, torej že pred zadnjo širitvijo prehitele države G7 (ZDA, Kanada, Nemčija, Francija, V. Britanija, Japonska in Italija) po BDP (PPP);

https://www.visualcapitalist.com/cp/animated-chart-g7-vs-brics-by-gdp-ppp/

Če poleg širitve dodamo še to, da nova članica BRICS-a Egipt nadzira najpomembnejšo trgovsko žilo tega sveta (Sueški kanal), in da gospodarstvo držav BRICS-a temelji na surovinah, hrani in nafti, za razliko od držav G7 katerih gospodarstvo sloni na nepokritih pufih, večnem tiskanju denarja (katerega bi se mimogrede sramovala še bivša Juga), na bančništvu, zavarovalništvu in ostalih lopovskih poslih, potem je več kot jasno, da države G7 nimajo več niti za burek v neposredni primerjavi z BRICS-om.

Dolgoletna sovražnika Iran in Savdska Arabija sta zopet vzpostavila diplomatske stike potem, ko jih je zahod desetletja namenoma razdvajal. Tako, kot je pred tem razdvajal Vietnam, Korejo, vse afriške in južnoameriške države, Balkan in nazadnje bratske Ruse in Ukrajince. Kjer je zahod zraven, tam so vedno bile in vedno bodo vojne, izkoriščanje in trpljenje. G7 razdvaja, BRICS združuje. Predvsem zahvaljujoč Kitajski, budnim okom kitajske komunistične partije, ter predvsem zahvaljujoč Velikemu voditelju svobodnega sveta - tovarišu Xi Jinpingu.

P.S. Še ena novička prejšnjega tedna, ki vam je "ušla"; samo v Avstriji trenutno prebiva 14.000 Ukrajincev moškega spola, sposobnih za služenje vojaškega roka. Seveda na plečih avstrijskih državljanov. Ta pomoč pa ni všteta v več kot 100 milijard dolarjev pomoči, ki jih je do danes zahod "vložil" v Ukrajino, ali državo Error 404 not found, kot Rusi duhovito imenujejo po novem Ukrajino.

Aja .... pa zloglasni ukrajinski pilot Juice, imenovan tudi "Ghost of Kiev" je prejšnji teden sestrelil samega sebe in še dva ukrajinska pilota, kar pomeni, da bodo Ukrajinci dobili višek F-16 letal, ki jih bodo lahko plasirali naprej na črni trg.

Še zadnji P.S. in še najpomembnejša stvar o kateri ne piše nihče več - tudi alternativni mediji ne. Namreč kam je izginilo, oz. kje je končalo 1.8 milijarde Pfizerjevih cepiv, naročenih s strani EU (Ursule von der Pfeizer)? Zadnja pošiljka (900 milijonov cepiv) naj bi namreč bila naročena za letošnje leto. Kot vemo imajo ta cepiva izredno kratek rok uporabe.

Aja ... posel s cepivi je bil včeraj - danes je na vrsti orožje.Obraz-    (27.8.2023 2:40)
https://www.politico.eu/article/ursula-von-der-leyen-covid-vaccine-deal-under-fire-eu-capitals/
oto46  ONLINE   (27.8.2023 7:27)
zvlčan si kot stenice ,ki so ze zdavnaj poginale ,samo ena je še in še tej so štete minutke
zvonc    (27.8.2023 9:00)
o ksihtič še kar smradi po sloveniji ! revćek -nima jajc da bi kupil one way ticket do njegove voljene otadžboine kjer se cedita med in mleko Siromaček !
romulus    (27.8.2023 9:44)
Vi se kar norčujte, a "Obraz" ima še kako prav...sicer pa bo čas pokazal...
nobedendrug5    (27.8.2023 9:59)
Ljudje, če ste kratkovidni, nikar ne obsojajte človeka, ki se trudi, da bi spregledali.
Navsezadnje, so se skozi vso zgodovino človeštva dogajale spremembe pri nadvladi raznih civilizacij. Egipt, Rim, Grčija, Maji, Inki... Kakšne države so to bile... Nekoč.
Čez par sto let bo nekdo napisal: ZDA, Kanada, Avstralija Nemčija Francija..... Kakšne države so to bile.
Mi, mali in nepomembni bomo pa vmes tako, kot staroselci v Ameriki, Avstraliji.
Ker se nismo pravi čas zbudili. Životarili bomo ob miloščini velikih.
Obraz ! Sedi, 5 !
winzer    (27.8.2023 11:37)
Izgleda da ti klima ne dela, pa ne moreš spati ob pol treh...
l_patriot    (27.8.2023 12:00)
No se vidi kakšni nerazgledani cepci ste nekateri. Mi je kar groza med kakšnimi ljudmi moramo živeti.
Obraz- je lepo točno napisal kaj se po svetu dogaja in v kakšen drek nas pelje EU in ZDA.
Sicer pa glavno, da so milijarde za pomoč (Zelenskemu). Ko jeb. evropski narod. Ta glavni si zopet veselo polnijo žepe.
Evo. Sem še en necepljen teoretik zarote.
Obraz- ti pa še naprej razsvetljuj neuko prebivalstvo, ki se jih tako in tako nič ne prime, bo pa za nas kakšna nova podrobnost.
Lp
ex sulc mare    (27.8.2023 15:23)
@Obraz, pravilno zapisano še na papir ( elektronski ) za ozaveščanje trdobučnih, kar nekateri pri sebi že vemo in svoje vedenje v debatah s sosedi in znanci širimo. Odzivi? Pri večini popolnoma identični, kot pri določeni janšistični "eliti" v tej diskusiji zgoraj, manjši del pa odkrito prizna, da v tej smeri še ni razmišljal in čez čas pritrdi, da je precej soli v tem razmišljanju.
Optimist!
NOVI DEMOS    (27.8.2023 22:10)
Človek, ki bi prvič prišel na ta forum bi mislil, da se je znašel med čudnimi ljudi, njemu sila neprijaznem okolju. In se tudi je.

Znašel se je med ljudmi, ki ne premorejo elementarnega človeškega čustva o obrambi svoje družine, svojega doma, življenja, ki mu je dano ob rojstvu. Podpirajo nasilneže, ki jim ni mar za ta čustva. Nasilneže, ki stopijo na tvoj prag in pobijajo iz nekih novih norih geostrateških razlogov, geostrateških vplivov. In Rusija je nasilnež, agresor.

Ti ljudje ne razumejo geostrateško razdelitev sveta, a radi bi razsvetljevali druge. Geostrateška razdelitev je najprej kulturna, potem gospodarska in nazadnje politična, ideološka. Putin na debelo laže, da je svet geostrateško bipolaren. Nikoli ni bil. In, če bi bil je bila Rusija drugi pol. Ampak to njemu ni zadoščalo. Hoče biti sveta vladar. Ruska kultura, gospodarska nad moč in njemu podobna ideološka prevlada.

Človek, ki prvič pride na ta forum se je res znašel med čudnimi ljudi, ki krvnike poveličujejo, žrtve pa zaničujejo.

Rusija je krvnik, Ukrajina pa žrtev zaradi krvnikovih geostrateških interesov.
Dacho61    (27.8.2023 23:19)
OK G7, vsaj neke države, a BRICS, Etiopija, še danes skoraj več ljudi umre od lakote, kot se jih rodi, še danes zbira RK za cepljenje otrok oni pa kao jaka gospodarska velesila!!! Da o tem, kaj dela Kitajska v Afriki, izčrpava države, države že bankrotirajo zaradi tega, a tam se bo folk kmalu dvignil proti njim, ker se jim bo zjebejo za obveznosti, že Črni gori je zal, da je njihove avtoceste delala Kitajska, velike obveznosti države, po 30. letih jim bo pa zaradi slabe kvalitete ostal krš in ja, folk se buni in je jezen na Kitajce! Sorry gru-gru-gru blef firer pobožne ovčice, že domači ni dobra do vseh svojih, tujec je pa vedno okupator! Očitno vam ni bilo dosti fašistov, pa jugo komunistov, zdaj bi imeli še ruskein kitajske!!! Pa ne morem verjeti, da sploh imamo kakšnega takšnega norca, sploh pa takšne, ki delajo petke (5) za takšne nebuloze!!!
No, saj boste imeli novo Svilno pot, vsm jo bo vaš Orban naredil in da vas vidim sedaj!!! LOL
Obraz-    (27.8.2023 23:32)
NOVI DEMOS, ovca - kaj so pa Vietnam, Laos, Kambodža, Irak, Palestina, Sirija, Libija, Afganistan in še ostalih 29 držav, ki so jih ZDA napadle od 2. svetovne vojne dalje? Kaj so to? Agresorske države, ali žrtve ameriških krvolokov? Kaj je 20 - 30 MILIJONOV pobitih ljudi? A so to tudi "krvniki", ki so bili enostavno pobiti zaradi ameriških "demokratičnih" geostrateških interesov? Kaj sta Hirošima in Nagasaki? Več 100.000 civilistov, ki so si zaslužili, da jih z zemeljskega obličja zradirata dve atomski bombi, ali vojni zločin? Kaj so bili staroselci severne in južne Amerike, Avstralije, Kanade, Afrike ..., ki jih je zahod neusmiljeno pobil, jim požgal domove in jim pokradel zemljo? Kdo je tukaj krvnik, ki že stoletja v imenu svojih geostrateških interesov pobija človeštvo? In kdo je žrtev? Nenazadnje - kdo je v zgodovini napadal slovensko ozemlje in pobijal slovenski živelj? Rusi, ali Nemci, Avstrijci, Francozi, Italijani ... Čigavi tuji tanki se danes vozijo po Sloveniji? Ruski, ali ameriški? Kdo poveljuje slovenski vojski? Rus, ali ameriški general? MRŠ, ovca pokvarjena, zlagana, izdajalska!!!

https://www.globalresearch.ca/u-s-regime-has-killed-20-30-million-people-since-world-war-ii/5633111

Le preberi si podrobneje vsakega od teh zločinov proti človeštvu preden sploh odpreš svoj zlagan gobec. Aja, ne bo šlo, ker si butast janšist in še jezika tvojega okupatorja ne razumeš. Zgodovina se v Ukrajini ni pričela 24. februarja 2022, v Sloveniji pa ne 9. maja 1945.

"Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo (Rusijo)." - Še naukov vašega gospoda Jezusa Kristusa ne spoštujete, barabe dvolične, pokvarjene!

IZDAJA JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!
niet    (28.8.2023 8:11)
Dacho61 saj se je dvignila. Od Francije zahteva, da ji vrne 400 milijard nakradenega, če ne sledi vojna. Francija zaradi ropanja Afrike ena bogatejših držav z zlatom čeprav nima enega rudnika, Afrika pa bogata z zlatom in ostalimi rudninami a nima ene rezerve.

NOVI DEMOS pa tako ne razume in ne ve kaj se dogaja. Važno je, da posluša prave novice s strani Rotchildovih medijev.
BaroN    (28.8.2023 10:52)
Zanimiva logika nekaterih diskutantov.

Ker so ZDA pred 25 leti in več sprejemale napačne odločitve, bi moralo biti dandanes v 21. stoletju drugim državam tudi dovoljeno, da sprejmejo enako napačne odločitve?

Drugače pa vse od vojne v Iraku ZDA takega dejanja niso ponovile, poleg tega se je od takrat v ZDA trikrat zamenjala vlada. 

V istem časovnem okviru je imela Rusija ves čas eno vlado, ki je dvakrat napadla Čečenijo, Gruzijo in Ukrajino.

Prav tako se Rusija bori v vojnah v Afriki in na Bližnjem vzhodu.

Glede na preteklost bi lahko marsikatero državo mirno označili za hinavsko, kljub temu pa dejanja ZDA iz preteklosti ne dajejo neki drugi državi prostih rok za sprejemanje enakih ali še slabših odločitev.

Poleg tega si ZDA si niso nasilno priključile nobene države v zadnjih 110 letih.
Obraz-    (28.8.2023 11:10)
ZDA so si nasilno priključile cel kontinent, ne samo države, ovca. Zgodovina se ni pričela pred 110. leti. Če bi se, ne bi danes cerkve bile polne opranoglavcev.
BaroN    (28.8.2023 11:52)
A rečemo torej še kako o Čerkezih?

https://en.wikipedia.org/wiki/Circassian_genocide
Dacho61    (28.8.2023 13:30)
Kakšna hinavska in izdajalska krota je Ksihtić! Izdajalec zato, ker je in uživa vse dobrobiti zahodne civilizacije istočasno pa pljuva po njej in obožuje divjake, ki kršijo vse, ampak res popolnoma vse človekove pravice in so daleč, daleč od demokracije! MRŠ KSIHTIĆ, NESMRTNA PRODANA IZDAJALSKA DUŠA!!!
Mrtva kita Ksihtić primerja dve popolnoma različni združenji, G7, ki je elitno združenje svetovno najbolj razvitih držav in BRICS, ki je združenje upajočih nepomembnih svetovnih revežev! In ko mrtva kita primerja državni BDP Skupine G7 in BRICS, spet laže, ker trenut članice G7, ki imajo okoli 775 mio prebivalcev imajo BDP/GDP okoli 45 bilijonov USD, dočim ima 5 trenutnih članic BRICSa več kot 3 mrd ljudi, a BDP/GDP samo malo višji od G7, to pomeni, da ima G7 več kot 58 tisoč USD na prebivalca, dočim BRICS komaj dobrih 15 tisoč USD, kar takoj pove, kaj in koliko si lahko privoščijo njihovi prebivalci, skoraj 4 krat manj!!! Kaj šele bo, ko se pridružijo Etiopija in ostali hudi afriški in azijski reveži!!! Ker so v G7 samo tri članice EU, bi ob priključitvi ostalih članic EU skupini G7, dodalo še 2p0 mio prebivalcev in več kot 10 bilijonov USD BDP/GDP-ja, kar takoj pomeni večjo gospodarsko skupino kot BRICS. Kot je dejal svetovno znani ekonomist, Nobelov nagrajenec, da BRICS je samo novo zasužnjevanje Afrike in Azije, a tokrat iz strani najbolj Kitajske in njenih dveh satelitov v tej skupnosti, Indije in nepomembne Rusije! Morebitni novi članici iz Arabije sta sicer bogati, a zaradi malega števila prebivalcev s tem manj pomembni, popolnoma odvisni samo od izvoza enega produkta in to v veliki večini v zahodni svet, tako da ne bosta konstruktivni članici, kar že sedaj kažeta, ko ne pomagata zmanjšati trpljenja njihovih verskih bratov migrantov! Mi je rekla stara mama: Pri denarju se neha prijateljstvo!!! In še prav je imela! Tako da dragi Ksihtić, vsi resni ekonomisti ne dajo istega pomena G7 in BRICS, ker sta popolnoma različno namenski!!!
LAŽ IN IZDAJALSTVO STA NESMRTNI PRODANI DUŠI KSIHTIĆA!!!
LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA IN NJIHOVIH ZVESTIH BUTASTIH OVČIC!!!
Dacho61    (28.8.2023 13:30)
Kakšna hinavska in izdajalska krota je Ksihtić! Izdajalec zato, ker je in uživa vse dobrobiti zahodne civilizacije istočasno pa pljuva po njej in obožuje divjake, ki kršijo vse, ampak res popolnoma vse človekove pravice in so daleč, daleč od demokracije! MRŠ KSIHTIĆ, NESMRTNA PRODANA IZDAJALSKA DUŠA!!!
Mrtva kita Ksihtić primerja dve popolnoma različni združenji, G7, ki je elitno združenje svetovno najbolj razvitih držav in BRICS, ki je združenje upajočih nepomembnih svetovnih revežev! In ko mrtva kita primerja državni BDP Skupine G7 in BRICS, spet laže, ker trenut članice G7, ki imajo okoli 775 mio prebivalcev imajo BDP/GDP okoli 45 bilijonov USD, dočim ima 5 trenutnih članic BRICSa več kot 3 mrd ljudi, a BDP/GDP samo malo višji od G7, to pomeni, da ima G7 več kot 58 tisoč USD na prebivalca, dočim BRICS komaj dobrih 15 tisoč USD, kar takoj pove, kaj in koliko si lahko privoščijo njihovi prebivalci, skoraj 4 krat manj!!! Kaj šele bo, ko se pridružijo Etiopija in ostali hudi afriški in azijski reveži!!! Ker so v G7 samo tri članice EU, bi ob priključitvi ostalih članic EU skupini G7, dodalo še 2p0 mio prebivalcev in več kot 10 bilijonov USD BDP/GDP-ja, kar takoj pomeni večjo gospodarsko skupino kot BRICS. Kot je dejal svetovno znani ekonomist, Nobelov nagrajenec, da BRICS je samo novo zasužnjevanje Afrike in Azije, a tokrat iz strani najbolj Kitajske in njenih dveh satelitov v tej skupnosti, Indije in nepomembne Rusije! Morebitni novi članici iz Arabije sta sicer bogati, a zaradi malega števila prebivalcev s tem manj pomembni, popolnoma odvisni samo od izvoza enega produkta in to v veliki večini v zahodni svet, tako da ne bosta konstruktivni članici, kar že sedaj kažeta, ko ne pomagata zmanjšati trpljenja njihovih verskih bratov migrantov! Mi je rekla stara mama: Pri denarju se neha prijateljstvo!!! In še prav je imela! Tako da dragi Ksihtić, vsi resni ekonomisti ne dajo istega pomena G7 in BRICS, ker sta popolnoma različno namenski!!!
LAŽ IN IZDAJALSTVO STA NESMRTNI PRODANI DUŠI KSIHTIĆA!!!
LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA IN NJIHOVIH ZVESTIH BUTASTIH OVČIC!!!
Obraz-    (28.8.2023 19:04)
Daćo, ni za tebe politika in gospodarstvo. Drži se šajtrge.
Obraz-    (28.8.2023 19:13)
BaroN, nihče ne zagovarja Rusov. Je pa zahod vsekakor zadnji v vrsti, ki bi jih lahko kritiziral, vključno s Slovenijo. Naš bivši predsednik vlade Janša je izobesil izraelsko okupatorsko zastavo na pročelju stavbe slovenske vlade. Zastavo države, ki ima že desetletja okupirano ozemlje kar dveh sosednjih držav. Torej ste navadne dvolične pićkice brez morale, principov in upoštevanja mednarodnega prava. Kje je priznanje Katalonije, ki je demokratično izvedla referendum za odcepitev od Španije? Kje je tu pravica o samoodločbi narodov? Kje je okupirana S Irska? Kje so Baski? Imamo v EU več kot dovolj okupatorskih držav, da bi se ukvarjali z Rusi. Nihče ne brani Rusov. Kdor jih pa pljuva, pa naj prvo pomete pred svojim pragom. Še enkrat: "Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo (Rusijo)."
Dacho61    (28.8.2023 20:34)
Ksihtić, ni za tebe računalnik, drži se čiščenja posranih cekretov!
LAŽ IN IZDAJALSTVO STA NESMRTNI PRODANI DUŠI KSIHTIĆA!
LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA IN NJIHOVIH ZVESTIH BUTASTIH OVČIC!
Dacho61    (28.8.2023 20:43)
Ksihtić mrtva kita je pa res zadnji, ki lahko sploh pomisli, kaj šele napiše,
"Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo (Rusijo).", ker pljuva po zahodni civilizaciji in demokraciji, a brezsramno hinavsko uživa njene dobrote! MRŠ HINAVSKA KROTA!
LAŽ IN IZDAJALSTVO STA NESMRTNI PRODANI DUŠI KSIHTIĆA!
LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA IN NJIHOVIH ZVESTIH BUTASTIH OVČIC!
pravi_venet    (28.8.2023 22:12)
Ok ja brics obstaja in vse to kar si naštel. In sedaj?
Obraz-    (28.8.2023 22:21)
pravi_venet, ti ne kapne, kajne? Enostavno povedano; Slovenija je na strani preteklosti, ne prihodnosti.
BaroN    (29.8.2023 8:00)
Vsaka zgodba o pravici do samoodločbe
ima seveda čisto svoje specifike.

Vlada Ukrajine pa ima celo dolžnost, ne samo pravico, da povabi Zahod za obrambo pred Rusijo, če nima druge izbire, saj je zaprisežena vzdrževati ozemeljsko celovitost in suverenost svoje države.


Constitution of Ukraine

Article 2. Sovereignty of Ukraine extends to all its territory.

Ukraine is the unitary state.

The territory of Ukraine within the existing border is complete and inviolable.
Obraz-    (29.8.2023 8:38)
BaroN, a ni zanimivo, da imajo prebivalci Krima in Donbasa po referendumu in odcepitvi v ustavi zapisano popolnoma enako? Namreč, da povabijo Rusijo za obrambo pred Ukrajinci in zahodom. Še več. Odločili so se, da se priključijo Rusiji. Torej se trenutno Rusija de facto brani pred ofenzivo Ukrajine in NATA.
Obraz-    (29.8.2023 8:54)
Še več. Ali ima Kitajska pravico braniti Tajvan, ki je del njenega mednarodno priznanega ozemlja, tudi s strani ZDA? Seveda ima. Ali imajo ZDA pravico oboroževati del ozemlja mednarodno priznane države brez njene odobritve? Seveda nimajo. In zakaj ZDA to vseeno počnejo?

A misliš, da bi ZDA mirno gledale, če bi Rusija ali Kitajska pričele oboroževati njene sosede, ali celo del ozemlja ZDA? Seveda ne bi in seveda niso. Zakaj pa se niso ZDA strinjale (in se še danes ne), da bi suvereno in mednarodno priznano državo Kubo Rusija oborožila do zob? V čem je razlika med Kubo in Ukrajino? V tem, da ZDA še niso nikoli napadle Kube? Seveda so jo. Ali o tem, da ZDA nimajo okupiranega ozemlja na Kubi? Seveda ga imajo.

Takšne stvari lahko zagovarjate samo dvolične pićkice, ki še tega ne opazite, da ste same okupirane in brez vsakršnega prava glasu o tem s kom bo Slovenija v vojni in s kom ne. Dej no mir.
Obraz-    (29.8.2023 9:03)
Zgodovina se ni pričela leta 1945, niti leta 2022. Zgodovina nima letnice začetka. Če bi temu bilo tako, potem lahko Rusi trdijo, da se je zgodovina začela z letošnjim letom. In glej ga zlomka; kar naenkrat bi izpadlo, da sta pravzaprav Ukrajina in NATO napadla Rusijo.
BaroN    (29.8.2023 10:27)
Za ljudi, ki pravijo, da imajo ljudje v Donbasu pravico do samoodločbe in bi jim bilo treba dovoliti, da se pridružijo Rusiji: to pravico so izkoristili na referendumu leta 1991, kjer jih je 80 % glasovalo za ukrajinsko neodvisnost od ZSSR (Ukrajina je Donbas vključila v ta referendum).
BaroN    (29.8.2023 11:52)
Kruschev at the United Nations
https://www.youtube.com/watch?v=lQE2amAs2-U&t=3s

Ta psihopat je parkiral jedrske rakete na Kubi z obljubo, da bo ZDA pokončal.

Pri Ukrajini je bila grožnja Rusiji kaj točno? 
BaroN    (29.8.2023 12:10)
Glede Tajske pa je potrebno najprej prebrat Taiwan Relations Act.

ZDA imajo to stališče že od 70. let naprej.
Obraz-    (29.8.2023 12:28)
No vidiš, pa si sam našel odgovor. Nikita Khruschev je bil predsednik Ukrajine (sovjetske republike), preden je postal predsednik Sovjetske zveze. V tem času je Ukrajini podaril Krim, kjer v veliki večini še danes živi rusko prebivalstvo, brez kakšnega referenduma, seveda. Ta psihopat je parkiral na Kubi jedrske rakete, nakar so ZDA reagirale in prišlo je do dogovora, da Sovjeti umaknejo jedrske rakete s Kube, ZDA pa iz Turčije. Danes novi psihopatski predsednik Ukrajine in njegovi psihopatski predhodniki od državnega udara 2014 dalje želijo v NATO, kar praktično pomeni atomske rakete na rusko mejo. Torej je več kot jasno "kaj točno je pri Ukrajini grožnja za Rusijo".

Ukrajinski voditelji so psihopati, kot si sam pravilno ugotovil. Ni jim za zaupati.

To, da zahod že stoletja želi pokoriti Ruse pa verjetno ni potrebno posebej razlagati. Ali pač? Ti bo tale stric popolnoma vse razložil glede NATA in vojne v Ukrajini. Že pred osmimi leti je napovedal ta konflikt. Celo pred samim Putinom;

https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc
Obraz-    (29.8.2023 12:39)
Še odgovor nekega Nemca, ki ga najdeš pod komentarji na govor Georga Friedmana (v zgornjem linku);

"To je preprosto eden najpomembnejših govorov, kar sem jih kdaj koli slišal. Sem Nemec in mislim, da marsikateri ljudje razumejo, da me ne zabava, da resno razmišljate o uničenju Nemčije še tretjič, samo zato, ker bi lahko predstavljali grožnjo vašim (ZDA) načrtom svetovne prevlade.

Ampak hvala, ker ste to delili in objavili. Ta videoposnetek sem že razširil na celotno alternativno medijsko sceno v Nemčiji in zdi se, da za tisoče drugih prav tako ni ravno zabavno ...

To, kar vi govorite, je največja grožnja za človeški mir, kar sem jih slišal v svojem življenju, in že nekaj časa študiram geopolitiko."

... pred osmimi leti.
Obraz-    (29.8.2023 12:46)
Kakšna Tajska? Verjetno misliš na Tajvan. No, če si prebral ta tvoj Taiwan Relations Act potem ti je jasno, da ZDA NE priznavajo Tajvana kot samostojne države. Torej se z oboroževanjem Tajvana močno mešajo v NOTRANJO politiko Kitajske, kljub temu, da sami priznavajo Tajvan kot sestavni del Kitajske. Po drugi strani pa na veliko gobezdajo o suverenosti Ukrajine. Pićke dvolične, pač.
Dacho61    (29.8.2023 13:10)
Ksihtić, navadna hinavska komunajzarska vagina!!! Pljuva po zahodni civilizaciji, ki mu je dala prav vse kar ima, tudi plenice, ker drugače bi lahko sral samo v kremeljsko Pravdo! Demokracija zahodne civilizacije pač dopušča tudi takim krotam in izrodkom, da pljuvajo sami po sebi, ker komunajzarska diktatura takšne bolnike hitro spravi v gulage, da se učijo osnov "spoštovanja do žlice, ki te hrani"!
LAŽ IN IZDAJALSTVO STA NESMRTNI PRODANI DUŠI KSIHTIĆA!
LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA IN NJIHOVIH ZVESTIH BUTASTIH OVČIC!
BaroN    (29.8.2023 13:24)
Krim je predal Ukrajini Prezidij vrhovnega sovjeta RSFSR l.1954.

Hruščov do l. 1954 ni bil niti predsednik Sveta ministrov. Tako da Hruščov pri tem ni imel veliko besede.


Mal te hebe, ker svoja "dejstva" črpaš iz tega kar ti pove nekdo iz youtube posnetkov.
BaroN    (29.8.2023 14:02)
BTW, Sovjetska Zveza je nedvoumno dala dovoljenje, da se Vzhodna Nemčija priključi v NATO, celo v Nemški državni pogodbi je tako zapisano.

Tudi ko so se Natu priključile Poljska, Madžarska in še kdo ni niti privzdignila obrvi.

vsa jadikovanja o neširjenju NATA na vzhod so laži, ki se širijo nekje od desetletja po padcu Sovjetske zveze dalje.
pravi_venet    (29.8.2023 15:39)
Referendum v zavzetih pokrajinah je v posmeh Ruskemu narodu. Seveda boš obkrožil po svoji vesti s puško na glavi. Obraz preveč si rusofil, da bi vse vrjeli. Niti malo nisi kritičen do Ruskega ravnanja. Če smo v Evropi tako slabi pojdi v Rusijo.
Tam te bodo veseli.
Je pa Evropa naredila napako, ker so šli skupaj napadat Irak, pa čeprav je Husejn rekel, da bo Američan moral plačevati v evropskem denarju.
krampek    (31.8.2023 7:05)
obraz tud Kardelj je hrvatom podaril istro pa se slovenčki ne vojskujemo z njimi,ker smo presrani od straha,da bi tatom hrvatom vzeli kar je našega.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]