Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

novi davki ! (Neznan 22.5.2022 16:35)

Zakaj bi v golobnjak, zato ker imam etažno stanovanje z garažo in nekaj prihrankov, kar znese skupaj 150.000 eurov moral plačati vsako leto eno promilo, torej

150 EUR

zraven bojo pa še obdavčili nepremičnine, stanovanje,...

da o davku na avtu ne govorim.

Najbolje da nimam nič, da sem klošar v tej SVOBODI.janoš    (22.5.2022 16:55)
Će bi obdavčili pamet politikov bi bil izplen velika O!
Obraz-    (22.5.2022 22:13)
Meje so odprte.
bore    (22.5.2022 23:29)
Če nebi bilo Goloba bi NEK Krško že 20 let stala,ker nebi mogli elektrike nikamor prodat?
janoš    (23.5.2022 8:15)
Bore as i komiK?
Ervin Rommel    (23.5.2022 9:46)
Stop Janšizmu, Svobodo vsem.
winzer    (23.5.2022 10:29)
Golobnjak bo treba krmit...
Old Punca    (23.5.2022 12:30)
Nobena država ne more delovati brez davkov, ki jih plačujejo državljani. S tem denarjem se gradijo ceste, javna infrastruktura, plačuje zdravstvo, šolstvo, javna uprava ( ja, tu di za izdajo vozniškega in prometnega dovoljenja je potrebno plačati, kajne), sodstvo, policijo. Tudi negovalke v domu ostarelih, semaforji, gasilci, RK, je plačan iz davščin.

Slovenija je država, ki ima najnižje davke, ob tem pa največje prispevke iz dela. To pomeni, da se plačilo države financira iz žepa delavcev, ki bi sicer imeli večje plače, prihranijo pa tisti, ki dejansko bogatijo.
Stopnja davka od dobička podjetnikov je na meji s stopnjo v davčnih oazah in najnižja v Evropi. In vlada JJ je ta davek še znižala.
Niti za cent se niso znižale najemnine niti ni večje ponudbe najemnih stanovanj. Jasno je, da so lastniki najemnih nepremičnin razliko v manjšem davku pospravili v žep. In tudi vedno prevalijo stroške na najemnike.
Če bi natančno poslušali, bi slišali, da namerava nova vlada obdavčiti premoženje, ki PRESEGA normalne okoliščine.
To pomeni, da se bo ne bo obdavčilo prve nepremičnine, ampak vse naslednje. Ni dopustno, da ljudje, ki imajo v lasti več nepremičnin, ne plačujejo davka, kar je običajno v vseh državah.
Znano je, kaj je nadstandardna nepremičnina, v kateri bogati vlagajo svoj denar. In tudi te nepremičnine velike vrednosti bodo bolj obdavčene, kar je razumljivo.
Torej ne drži, da bodo obdavčena stanovanja, v katerih živite, hiše poprečne vrednosti, za katere še že zdaj plačuje " eno butasto nadomestilo", ki je v resnici davek. Ne drži, da se bodo obdavčili avtomobili normalne vrednosti, je pa jasno, da bi morali biti davki za veliko vredna vozila, plovila, letala, že zdavnaj uvedeni.
Pravilo plačevanja davkov je vedno bilo, da naj tisti, ki ima več, tudi več plačuje. Zdaj je obratno, ljudje z nizkimi dohodki plačujejo v odstotku več, tisti, ki imajo veliko, pa plačujejo nizke davke ( nova dohodninska ugodnost za visoke plače!), ali pa davkov sploh ne plačujejo.

Nihče od vas ne bo prevzel nase plačila davščin za delovanje države na račun bogatih, ki bodo imeli na vaš račun še več.

Problem je samo v lobijih: podjetniki kričijo, kako so revni, in da so delavci predragi, ob tem pa odlično živijo.

Je pa problem, da imajo bogati račune zunaj Slovenije, da skrivajo premoženje in živijo razkošno življenje ( potovanja, nakup dragocenosti), tega pa ni mogoče obdavčiti.

Razvita Evropa ima ukrepe zoper delo na črno, ki si ga ne dovolijo. V tej luknji izginejo silne milijarde. Ki se lahko primerjajo samo še s podkupninami na vse področjih dejavnosti.

Natančno poslušajte, počakajte in nato komentirajte. Sicer pa nikomur ni prepovedano plačati tujih davkov. Kar počnemo na podlagi te zakonodajo že danes.
ex sulc mare    (23.5.2022 13:57)
@Old Punca, janšisti te niso razumeli.
Recimo diskutant zgoraj, ki je zapisal, golobnjak je potrebno krmit, pri tem pa hote ali nehote pozabi, da je bilo potrebno krmit tudi janšizem in za nameček bo potrebno vračati še dolgove, ki jih je le ta ustvaril...
Old Punca    (23.5.2022 14:56)
Čakam, da bodo nastrotniki nove Vlade šli na proteste s transparenti: Nočemo, da bogati plačujejo davke. Nočemo, da tisti, ki imajo več, plačajo več davka. Protestiramo, da so visoke obdavčene z več odstotki kot nižje. Revščina je naš ponos, bogatija pa je naša favšija. Ne preganjajte dela na črno, ker bomo mi plačali njihove davka. Ne potrebujemo brezplačnega šolanja in dostopnega javnega zdravstva, ker bi za javno delo države morali plačevati tudi bogati!

Ideje dovolim uporabiti.
Orlek    (23.5.2022 16:00)
Svetovni milijarderji pač ne bodo nosili denar v Slovenijo, ki bi lahko postala druga Švica, Lichtenstein, Monako in bi Slovenija na tudi račun investicij, položenega casha lepo živela.

Tukaj se bo živelo kot v drugi Venezueli - vsi različni vsi enaki. Meje so odprte in vsi levuhi lahko odidejo iz Slovenije.
alekpet    (23.5.2022 16:24)
Gradim.

Plačam davek na cement, zidake, apno, pesek, okna, vrata, strešnike, tlakovce, ...

Plačam davek na zidarstvo, fasaderstvo, krovstvo, ...

Zgradim.

Plačam davek na zemljišče, zgradbo, ...

Svobodna!

Plačam davek na moje žulje, na moj intelekt, na mojo sposobnost, na mojo prizadevanje, ...

oni, ki je pa vso življenje hodil na šiht pa od šanka do šanka pa ne plača nič ampak dobi subvencijo za malico otrok v šoli, za vrtec, za socialo, ...

Bog pomagaj taki SVOBODI in komunizmu!
kapljač    (23.5.2022 16:35)
Odlično Old Punca
Obraz-    (23.5.2022 16:52)
Ovce, meje so odprte. Nemčija nima davkov na premoženje. Tud za cerkvene ovce ne. Mayke mi.
kapljač    (23.5.2022 17:00)
Orlek
Kako naj milijarderji pridejo v Slovenijo, če Janša eno kurcevo oprano milijardo iranskega državljana takoj ponese javnost in na obravnavo v sam Bruselj, češ kako Slovenci se gremo bančnistva, kot se ga nihče drugi ne gre . Švice in Lihtenštajna in vse naštete države , dnevno operejo desetine miljard, no so tiho kot riti . In če se jih obtoži, ne priznajo . Pri nas pa Janša izblebece kar sam, nas niti obtožiti česa podobnega niti ni treba.

O vsem kar govoriš je možno zgolj v državah, ki so politično urejene in predvsem stabilne ki znajo ohraniti poslovno konspirativnost in diskretnost in iz svojega poslovanja ne delajo afer , kot jih vedno znova že Janša sam, zgolj da bi tako obvladoval svoje politične nasprotnike . Pa če gre država kar v kurcevo deželo.

Zaslepljenost rkc , izpostave tuje države Vatikan pri nas na gostovanju in naših vernikov , razumeti dejansko politično stanje v državi, presega že vse meje zdravega razuma, in to še podpirajo . Pri tem pa so rkc največji tajkun v državi , ki v naravi ničesar ne bi smela dobiti v lastništvo , in za katerega ne plača davkov , in za svoje zlonamerno poslanstvo se finančno silnimi milijoni še podpirana od države.

Uvedba cerkvenega davka je nuja. Naj sami zase skrbijo.
Kot je nuja rkc prepovedati politično botrstvo desnici
Kot je nuja se rkc prenehati vmešavati v družbene procese naše države že ker je poglavar cerkve tujec . Vatikan pa tuja država. In Ker se naši drzavljani verniki klanjajo tujcu in tuji državi in tega interesa.
Pred volitvami , zaradi volilnega molka zadnji teden prepovedat tudi maše in druge verske procesije.
Vsako nespoštovanje pa se naj drastično kaznuje . Najbolje kar zapret nekaj sakralnih objektov .
In volitve prestaviti na delovnik , ko vsak zaposleni dobi plačani dve uri , da lahko gre volit .
NOVI DEMOS    (23.5.2022 17:05)
Če se hočemo opredeljevati o davkih, moramo naprej vedeti, kaj je politična levica in kaj desnica. Osnovna ločnica je odnos do države kot inštitucije na eni strani in odnos do ljudi, njihovih svoboščin in blaginje na drugi strani. Velja za demokracije.

Za desnico je značilen prevladujoč odnos do države kot inštitucije, za levico odnos do ljudi, njihovih svoboščin in blaginje. Za politično sredino pa je značilen uravnotežen odnos. Iz teh opredelitev izhajajo davčne politike in konkretni davki.

V Sloveniji je levo, desno, sredina izmaličeno do te mere, da deklarirani desničarji delujejo kot levičarji in obratno. Sredine pravzaprav ni.

Za levičarje je temeljna agenda čim manjša obdavčitev dela, ker to ljudem omogoča več svoboščin in blaginje in čim višja obdavčitev kapitala za funkcioniranje države kot inštitucije in njenih javnih služb. Deklarirani levičarji so bili proti zmanjšanju obdavčitve dela, češ ne bo dovolj denarja za državo.

Če tako pogledamo stvari, a tak pogled je za demokracije, v katerih tekmujejo ti odnosi in agende, je bila zadnja Janševa vlada najbolj leva od vseh dosedanjih. Tudi njegovih prejšnjih.

Golobova vlada, ki prihaja, sodeč po koalicijskih zavezah ne bo niti leva niti desna, niti sredinska. Kam jo bo v resnici neslo bomo šele videli in ocenjevali. Davčna politika bo pri tem ključna, ker na njej bo slonela agenda levo, desno, sredinsko. Verjamem, da se bo sama umeščala levo in če bo tako, bo to zgolj populizem.

Davčni sistem v komunizmu je temeljil na obdavčitvi dela in skoraj nikakršni obdavčitvi kapitala. Pustimo ob strani, da je bila beseda davek prepovedana beseda in je bila namesto nje poplava raznoraznih prispevkom, a so bili ti v resnici davki. Čeprav so se po zamenjavi režima dogajala določena uravnoteženja, vendar je dediščina še vedno prisotna.

Avti so že sedaj obdavčeni. Tudi nepremičnine skozi nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, tako za gospodinjstva kot gospodarstvo. Komunalni prispevek pred gradnjo je tudi davek. Za nove davke pravzaprav ni več prostora. Je pa izziv v davčnih prerazporeditvah. Nek promil od nečesa kar počez je otročje.

Mene ne moti vročekrvnost in vzhičenost nad Golobovim volilnim izidom. To je izraz globoke bolečine iz preteklih dveh let. Bolečina in radost je kot nihalo. In nihalo se bo ustavilo in prišla bo streznitev.
Če pa ste pričakovali po dveh letih revolucionarnega delovanja proti vladi, da bo ta ista vlada dobrohotna do nove vlade ste s tem pokazali zlobnost, neuravnovešenost. Kar seješ to žanješ. Velja tudi za vas.

Če bo boj ostal znotraj parlamenta in se ne bo preselil na ulice med splošno populacijo bo v redu za vse. Socialistična zveza, ki jo napoveduje Golob pri tem ne bo v pomoč.
Dacho61    (23.5.2022 17:34)
Odlično alekpet!
Pozabil si še na že uvedeni davek na premoženje, ki se plačuje, če prenoviš svojo čisto navadno hišico v degradiranem okolju, daš novo streho, namesto škodljive azbestne salonitke, zamenjaš okna in jo "oblečeš" v novo izolativno fasado, da manj obremenjuješ okolje! Ja tudi to je butalski levuhizem, fašistoidni komunizem in antislovenski titoizem ob korumpiranemu taubiizmu!
In seveda butalski levuhi zagovarjajo svoje soci volilce, pač vrana vrani ne izkljuje oči ali iste vrste tiči vkup letijo, namesto da hudo obdavčijo nezdrav slog življenja, alkohol, cigarete, sladke in gazirane pijače, sladke, slane in mastne prigrizke, pač vso nezdravo hrano in pijačo!!! Ne to pa ne, raje ubijajo lasten narod, BRAVO TAUBIISTI!!!
Sicer pa, kot je rekel Boskarol, mi ne bomo kolesarili po Ljubljani, ker ne bomo vzdrževali tistih, ki bi lahko delali, pa nočejo, ker je baje bolje biti na soci, kot delati, za tistih nekaj € več, ker so plače "obdavčene", kot skoraj nikjer na Svetu, spet v veliki večini za butalske levuharske ovčerejce in njihove soci levuharske ovce!
Drugače pa Old Punca, lažeš kot pes teče! Za vse, v tvojem postu opisane "dobrine" kao države, že itak plačujemo davke, DDV-je, takse, prispevke, ki naj bi bili vsi strogo namenski, pa jih butalski levuhi prelivate tja, da podpirate svoje soci levuharske ovce!
Sicer pa je sedaj SVOBODA in narod si bo usodo, pa tudi davke, "pisal" sam, pa ne z kolesi!
Dacho61    (23.5.2022 17:43)
kapljač, od tebe pa res ne moremo pričakovati kaj drugega, kot zagovarjati barabe in lopovščino, pač zagovarjaš svoje in sebe in vaše rabote! In ja, spet pričakujem tvoje izgovore in jokcanje o hudih krivicah! Zame je vse tvoje navaden "bull shit" in BRUH!!!
kapljač    (23.5.2022 18:07)
Zato ne laji branko , si se mi nekam skril . Brca v koleno še velja , morda te sreča pamet
Old Punca    (23.5.2022 18:52)
Državni proračun je znesek denarja, ki ga potrebujemo za delovanje države. Na drugi strani so potrebe države. Če denarja ni dovolj, ni mogoče pokriti določenih potreb, ali pa so plačane premalo.
Vir proračunskih sredstev so vsi davki in prispevki, pa še nekaj drugih virov, ki jih tukaj ne bom omenjali ( prodano premoženje, pozitivne obresti, globe, kazni).
Če se zmanjša nek prihodek iz davka, ga je potrebno nadomestiti z drugim prihodkom.
Problem minulega znižanja davkov je bil dvojni: bombončki so pomenili manko 2 mio EUR na leto, niso pa pojasnili, s katerim prihodkom se bo nadomestil. " Ugodnosti" niso bile namenjene delavcem in ljudem z nižjimi dohodki, ampak ljudem z velikim premoženjem in velikimi plačami.
Tisti z več stanovanji so dobili manjši davek na najemnine, ki se ne pozna najemnikom. Pri minimalni plači se je poznalo le 13 evrov na mesec, tisti ki prejemajo nad 4000 evrov plače pa so dobili nekajkrat večjo plačo. Po domače,znižali so jim dohodnino, vsem z velikimi plačami. Ne vem, koliko se zviša potrošnja, če revež z minimalno plačo, ki šteje evre, dobi 13 evrov več, kar je zelo malo. 3 kg kruha. Kje dodatno potroši? Pri višjih cenah. Koliko ljudi z visokimi dohodki, z velikim premoženjem pa kupuje in zapravlja v Sloveniji?

Če je prihodkov države premalo, ni sredstev za zdravstvo, šolstvo, ceste, policijo.

Še enkrat: dobiček podjetij je pri nas najmanj obdavčen v Evropi. Ni davka na premoženje. Zato država obremeni dohodek zaposlenih, kjer ga ni mogoče skriti. Če bi plačevali davščine tudi bogati, od svoje bogatije v enakem razmerju kot zaposleni plačujejo iz plače, bi bila obremenitev plač bistveno manjša.

Ko je shvatio, shvatio je.
kapljač    (23.5.2022 19:05)
Ko je shvatio, shvatio je!

Tako ! Od osamosvojitve so se najprej na račun, kar se je prineslo iz prejšnje države , posamezniki blizu politike najprej obogateli , v nadaljevanju pa so bogati bogatili na račun večine in predvsem nižjih davkov.
In tudi zato nam je standard v celoti iz leta v leto samo padal .
In sedaj ko se je torta prinešena iz socializma že polizala do zadnjih drobtin, je nujno vzeti pamet v roke in pobrati davke tam kjer se požrtnost kopiči, da se kopiči in nalaga in jih obstoj družbe in države ne zanima.
NOVI DEMOS    (23.5.2022 20:22)
Ko je shvatio, shvatio je, praviš. A ti si Old Punca med prvimi v vrsti, ki nisi shvatila.

Zdravstvo se ne financira iz davkov. Zdravstvo se financira iz premij zdravstvenega zavarovanja, OZZ in PZZ. Oboje skupaj dosega več kot 8,5 % BDP, kar je priporočena vrednost WHO za zgledno zdravstveno skrb. Ali smo je deležni? Ne. Pristali smo pri urgentnih stanjih, redne storitve se odlagajo v nepregledne sezname čakalnih vrst.

Intervencije iz proračuna v nakup opreme oziroma v fizično okolje zdravstvenega sistema so posledica neurejenosti sistema oziroma se v proračun steka več denarja iz naslova amortizacije kot se iz proračuna vrača nazaj v sistem. Amortizacija je strošek zdravstvene storitve, ki se financira iz premije. A si shvatila?

Pumpanje denarja v zdravstvo iz davkov, če bi do njega prišlo je totalni fiasko. Potrebna je temeljita reforma.

Razmišljanje, če nek davek zmanjšaš moraš drugega povečat je zgrešeno. Potrebno je zmanjšat javno porabo na 36 do 38 % BDP. Imamo krepko čez 40 oziroma celo do 46, kar je bistveno preveč. Zmanjšanje dohodnine je edini ukrep za zmanjšanje obdavčitve dela. Jaz bi obdavčitev minimalne plače celo ukinil, ostale stopnje pa razvojno naravnal. Še takrat ne bi javna poraba padla na 36 % BDP. Imelo smo pod LDS vlado poleg dohodnine še celo davek na izplačane plače. Kak vik in krik je bil, ko se je ta davek ukinjal.

Vas, ki se imate za levičarje ni možno shvatiti, ker delujete kot ekstremni desničarji. Tako glede davkov kot vključenosti v družbo.
Old Punca    (23.5.2022 20:42)
ND - Zdravstvo ni samo tisto, kar se plačuje iz navedenih virov. Stroški za zdravstvo so tudi stroški gradnje, vzdrževanja zdravstvenih ustanov. Stroški za usposabljanje osebja, stroški za nakup aparatur. To so stroški za zdravtsvo, ki se plačujejo iz proračuna. Shvatiš?
Drži, da je potrebna nova postavitev zdravstva. Tega se Vlade izogibajo kot hudič križa. Ker tako kot bi želeli zdravniki, ne gre, ker je premalo denarja in ker so pripravljeni premalo delati za javni denar. Na črnem trgu pa so pridni kot čebele.
Ne morem razumeti, zakaj jamrajo, da ni interesa za specializacijo iz družinske medicine? Ker na tem področju ni dela po zasebnih ustanovah! In ja, gospodje diplomanti si prvenstveno izbirajo specializacije, kjer je denar zunaj javnega sektorja. In kdo določi, katere specializacije so na razpolago? Država ima v rokah razpis, ki ne sme biti pisan po željah diplomantov, ampak po potrebah države. Za to ni potreben denar, ampak malo pameti. In poštenosti. DOkler manjk zdravnikov, lahko dosežejo prav vse. Mar kdo pozna zdravnika, ki ni bogat? V Gorenju magister dobi začetno plačo 850evrov, zdravniki pa hočejo dvakratno poprečno plačo za začetnika.
Proračun mora biti uravnovešen. Če nekje vzameš, moraš drugje dodati. Kako, to je umetnost financ. V SLoveniji potrebujemo višjo dodano vrednost na izdelke in storitve. To je edino, kar pride v poštev takoj.
Zmanjševanje javne uprave, med katere spadajo tudi policija, negovalke v domovih, osebje v bolnišnicah, učno osebje, Kaj zmanjšati?
Poglej, koliko zaposlenih je v majhnih občinah, ki imajo za Pesje stanovalcev? Kaj je bilo storjeno za oceno dela javnih služb, kjer se jih nekaj najde v "ladovini"? Nič.
Leta 1990 je bila v Velenju občinska stavba, pet nadstropij, nekaj služb v Domu učencev. Prebivalcev MOV je približno enako, saj je ostala le ena občina. Zdaj imamo: zgradbo MOV, UE Velenje, FURS Velenje, CSD v Starem Velenju. Veliko več zaposlenih in mnogo, mnogo več računalnikov. Tisti, ki stalno delajo s strankami, so izčrpani. Kje so torej tisti, ki so brez dela? In so nepotrebni.
Drugič pa o povečanju števila predavateljev na zasebnih šolah, kjer pridobivajo znanja, ki jih družba ne potrebuje. Pa vsi dobro živijo. Vsi se šolajo, nihče ni sposoben samo za poklicno šolo. Vsi bodo gospodje. Kje?
Dacho61    (23.5.2022 21:27)
Old Punca, lažeš kot pes teče! Jaz imam davek na premoženje in sicer na svojo obnovljeno hišo! Butalski levuhi, fašistoidni komunajzarji in antislovenski titoisti ne samo da lažejo, ampak tudi ne "shvačajo"! In ja, prispevek za zdravstvo, je za naše zdravje in ne za soci lenuhe, prispevek za SPIZ je pokojnine in ne za soci lenuhe, cestnina je za ceste in ne za soci lenuhe, itd., itd., eno samo pretakanje namenskih sredstev za futranje soci lenuhov in to
In ja, naravno je, da pri dvigu plač, dobijo tisti, ki dodajo več k dodani vrednosti v podjetju, dobijo več in žal to ni lopata! Za butalske levuhe, fašistoidne komunajzerje in antislovenske titoiste ter sedaj koruptivne taubioiste je družbeni ideal uravnilovka in to, biti vsi revni in siromaki, pač druga Severna Koreja, Venezuela, Belorusija,... In butalski levuhi, fašistoidni komunajzarji in antislovenski titoisti v vseh svojih več kot 25. letih vladanja, niso spremenili zakona o obdavčitvi plač, da bi delavci dobili več, seveda, ker jim je pasalo, da so lahko manipulirali s siromašno delovno rajo, niso spremenili obdavčitev podjetij, zlasti dobička, seveda ne, ker jim je pasalo, da njihovi PIDovski tajkuni in njihovi politični direktorji imajo neobdavčene dobičke, ki so jih delili tudi z butalskimi levuhi, fašistoidnimi komunajzarji in antislovenskimi titoisti in Slovenija je padala na lestvici BDPja na prebivalca, da smo bili že skoraj za vsemi državami razpadlega komunističnega paradiža, baje za vse ljudi! In kljub vedno večjim davkom pod vodstvom butalskih levuhov, fašistoidnih komunajzarjev in antislovenskih titoistov, so plače realno padale, pokojnine so bile vedno manjše, vrste v zdravstvu vedno daljše, enako na sodiščih, kljub vedno višjim plačam sodnikov, otroci vedno bolj lačni, ceste vedno bolj luknjaste, vozi vedno manj javnega prometa, Slovencev vedno manj, še ti pa bežijo, v veliki večini visoko izlbrazeni, za demokracijo, za delom, za boljšim življenjem v tujino, v Sloveniji pa vedno več tujcev, v veliki večini neizobraženi, samo za lopato, kelo, sami sladoledarji in peki, ki ne plačujejo davkov, ki jih odvajajo v domovini, tu pa še veselo vlečejo soci transferje, pa tudi vsi sorodniki do 10. kolena nazaj, pa tudi naprej!
Ja, to je cena SVOBODE in SKORUMPIRANEGA TAUBIIZMA! BRUH!
ex sulc mare    (23.5.2022 21:35)
Kapljač, Old Punca, se vama ljubi? Ja ljubi se vama in mora, ker drugače nas bodo zvito peljali žejne preko vode.
Povolitveni šok je popustil, stare lajne so se predramile iz K.O.ja in se vrtijo naprej.
Zanimivo, da prispevek za zdravstvo, ki ga zaposleni plačujemo iz svoje bruto plače ni davek, niti ni prispevek, ampak je premija. Tako se bolj strokovno sliši.
Tat ni tat, ampak oseba, ki lastnini tujo lastnino in si jo nezakonito prisvaja. Ne reče pa se mu, strokovno, tat. Kajti kraja ni tatvina, ampak je nezakonito lastninjenje. Jasno!
Tudi prispevek v pokojninsko blagajno ni davek, ampak prispevek. Vse skupaj pa je obvezni mus, enako kot plačilo drugih davkov, trošarin, taks in kar je še teh iznajdb za luženje naroda. Vse skupaj pa se steka v državno blagajno. Torej je ta mineštra skupaj enostavno, davki!
Dacho61    (23.5.2022 21:53)
In ja, žejne preko vode, vas/nas že več kot 25 let zvito peljejo butalski levuhi, fašistoidni komunajzarji in antislovenski titoisti, sedaj pa tudi skorumpirani taubiisti, in ja, kmalu boste/bomo tudi lačni preko vode!
Prebivalcev MOV manj, v javnih službah pa veliko več "kapljačev" in ti so baje celo hudo izčrpani, narobe svet, razen če to kaže na uspesnost vodenja države/občine butalskih levuhov, fašistoidnih komunajzarjev in antislovenskih titoistov, ko je vedno več soci lenuhov!
In baje v demokraciji ter razvitih državah "praskanje po riti" ni delo, celo, če imaš pred sabo računalnik, da o kofetkanju in shopingiranju med delovnim časom niti ne govorim, res pa, da to izčrpava!!!
Old Punca    (23.5.2022 22:12)
Jaz za svojo hišo ne plačujem nobenega davka, plačujem pa nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča za dve nadstropji hiše, to je 144 m2. Zame je to bedast prispevek, saj je stavbno zemljišče plačano in moja last.. VVčasih se je to imenovalo nadomestilo za mestno zemljišče. Način, da dobiš denar.
Vem, da nekateri tega ne plačujejjo, čeprav so hiše stare že več kot 50 let, ker MOV nima evidence.

Za zdravstveno varstvo plačujemo: premijo za prostovoljno zavarovanje, prispevek za zdravstveno zavarovanje, prispevek za poškodbe pri delu, delodajalec pa bruto bruto še enkrat. Tega je precej. In če bi dobili več davščin iz drugih virov, bi ti prispevki lahko bili nižji.
Pa ne bodo, ker imajo podjetniki svoj lobi tudi v parlamentu.

Pa še glede RKC in obdavčitve: v času našega tuzemeskega bivanja ne bodo nikoli plačevali davščin. Pamtite to!
kapljač    (23.5.2022 22:21)
ex sulc mare
Tako kot tudi tebi, za pravo stvar , ni nikoli problem podati svoje mnenje. In sploh zavzeti svoj stav.

V tem se vsakomur iz avijona vidi , le če sam hoče, se z Janševi tudi močno razlikujemo . Medtem ko mi sodelujejo v diskusijah vsebinsko , se jansevi zgolj z svojim podrkavanjem sproščajo . Živa bitja malo drugače.
Primitivizmu je treba samo se nastaviti . Se takoj razvodeni .
ex sulc mare    (23.5.2022 22:41)
Daco naštej enega poslanca GS, ki je bil član ZKS?
Naštej clane ZKS v stranki SDS.
ex sulc mare    (23.5.2022 22:53)
Zanimivo, .med mandatom vlade JJ, ki je vladala z neustavnimi odloki, neupoštevaje zakone, model ni čutil potrebe za teoriziranje o desnici in levici, ali o zakonitosti odlokov, ali o morali in integriteti takega načina vladanja.
Nenadoma pa je potrebno najprej razviti teorijo, levica, desnica, davki. Za nameček pa še vsaj ducat posvetovalnih referendumov o tem ali je vladi JJ res ugasnil mandat, ali se mora spokati v črno luknjo, ali res lahko Levica sodeluje v novi vladi, ali lahko nova vlada poveča število ministrstev, ker Janez ni za to, ali so se v resnici sploh zgodile volitve?
kapljač    (23.5.2022 22:57)
Točno to
ex sulc mare
da Janša sploh ni za to, da so se zgodile volitve. Še najmanj s tem rezultatom .
NOVI DEMOS    (23.5.2022 23:16)
Old Punca, nisi shatila. Naj še enkrat ponovim. Zgradbe in oprema v zdravstvu je fizično okolje zdravstvenega sistema. Od fizičnega okolja se obračunava amortizacija, ki je strošek zdravstvene storitve plačljiv iz premije zavarovanja in je prihodek proračuna, ker zdravstvene ustanove morajo znesek amortizacije nakazati državi v proračun ali jo kot vir uporabiti za gradnje, nakupe opreme in druge namene investicijskega vzdrževanja fizičnega okolja. Tega denarja ni malo.

Ko slišiš, da država sofinancira ali financira neko investicijo, bodisi gradnjo ali obnovo stavbe in nakupe opreme to počne z denarjem iz premij zavarovanja in ne iz davkov.

Stroški rednega vzdrževanja in usposabljanja osebja so stroški v ceni zdravstvene storitve, ki se plačuje iz premije zdravstvenega zavarovanja in noben cent za ta namen ne pride iz proračuna.

Pa še nekaj: Pri investicijah v zdravstvu se plačuje DDV, torej davek, vendar za razliko od realnega sektorja ne obstaja presežek DDV, ki bi se vračal investitorju. Tako, da skoraj po pravilu država zasluži z investicijo s konkretnim denarnim tokom in še pridobi premoženje. Kot vidiš je pot denarja prej obratna kot ti trdiš. Denar iz premij se pretaka v proračun.

Ekspanzija javnega sektorja in tudi javne porabe v BDP se je zgodila v obdobju vladavine LDS. Iz 36 % na celo 46 %. Pri 36 % ni bila prizadeta nobena državna institucija, socialni transferji so pokrivali vse potrebe in jih ni bilo malo. Tudi zmanjšanje prezaposlenosti za okoli 30 % v gospodarstvu.

Niso problem vitalne javne službe, te pri 36 do 38 % BDP normalno delujejo. Problem so razno razni priseski k javni porabi, ki nas stanejo do 8 % BDP, a od njih ni nobenih koristi.

Javna uprava se je razbohotila, primer si navedla lokalno velenjsko okolje, in se še povečuje. Pol manjša bi zadostovala. Ostale javne službe pa komaj sledijo potrebam ljudi.

ex sulc mare, tvoja ideološka miselnost tava od skrajnosti do skrajnosti. Nekoč ni smelo biti davka, niti omembe, danes pa je vse davek. Vendar ni tako črno belo kot slikaš. Vsakemu razumnemu človeku je jasno, da se za vsa zavarovanja plačuje premija in ni noben davek, ker gre za osebna stanja. Ne glede ali gre za obvezno ali neobvezno, prostovoljno. Premiji mirne duše lahko rečeš tudi prispevek za neka osebna stanja. Za zavarovanje osebnih stanj se ni nikoli reklo, da so to davki. Od Bismarcka, kot ustanovitelja naprej.

V Sloveniji se uporablja Bismarckov (kancler Nemčije) model zdravstvena varstva, ki temelji na načelih obveznega, z zakonom predpisanega javnega zdravstvenega zavarovanja. Na ozemlju Slovenije se je model uvedel pod Avstro-Ogrsko leta 1889 in ni bil nikoli prekinjen. Avstro-Ogrska je bila celo tretja država na svetu, ki je uvedla ta model.
Dacho61    (24.5.2022 0:09)
mare, lahko ti naštejem prav vse člane GS, ki so bili člani ZKS, da o tistih članih ZKS, ki so javno podprli GS niti ne govorim, tako da, GS je pravo leglo in zalega ZKS! Da o taubijevi politični brezjajčnosti niti ne govorimo, edino Möderndorfer mu seže nekje tam, saj je predhodno bil že v dveh strankah, PS in SAB, tako da taubi še ne ve "ali bi scal ali bi sral"!!! Je dovolj povedano?!?
In stari, glede komunajzarjev je pri eni popolnoma jasno, vsaj 10 kolen nazaj lustracija! Pri meni in mojih je to popolnoma jasno, nihče nikoli ni bil član ZKS, jaz niti ZSMS!!!
In ja, levuhi ste toliko butalski, da ne razumete, da nekaterim gre prav tako ali še bolj Jajo in podobni na "kito" in da sem samo simpatizer prave social demokracije, kar je pri nas edino SDS, ker SD je samo komunajzarska politična pokveka, o social demokraciji pa nobenih sledi!
Dacho61    (24.5.2022 0:33)
mare, boš moral res zamenjati dobavitelja robe, ta ti dobavlja prehudo robo zate, ti je popolnoma scvrla možgane!!! Še "včeraj" si oporekal ustavno predvideno situacijo, če in ko se vrže puška "u kukuruz", da mi je demokratično jasno, da sestavi vlado tisti, ki lahko dobi večino v parlamentu, pa čeprav to ni zmagovalka volitev, kar se je zgodilo Jajotu! A butalski levuhi ne "shvačate", da je prva seja novega sklica parlamenta pač prvi delovni dan novih poslancev in da je pravilno, da takoj začnejo z resnim delom! In zame ni govora o kakšnih 100 dneh miru novi vladi, pač kar si sejal, to žanji in če si sejal veter, žanji vihar!
"Ko je shvatio, je shvatio", ostali so butalski levuhi, fašistoidni komunajzarji in antislovenski titoisti ter koruptivni taubiisti!!!
Ervin Rommel    (24.5.2022 10:12)
Ko polpismeni Dacho61 iz zavetja anonimnosti žali ter napada 75% Slovenskega Volilnega telesa, ker so pokazali velik sredinski prst njegovemu idolu.
Neprecenljivo.
Zguba nikoli več ne boste upravljali z to državo.
Pa lahko svoj gnoj ter obup zlivate kjer hočete.
Niste vredni, da se pes na vas poščije.
ex sulc mare    (24.5.2022 10:30)
ND z razliko od tebe, ki brodiš po rdečezvezdni demagogiji in loviš primerke komunistov na levi, ker tam kjer pa so v resnici, v tvoji jati pa jih itak ne vidiš, zmorem v mojem tavanju lastnost, da pokomentiram leve, desne in one vmes. Kritiziram kjer se mi zdi, da je upravičeno, hvalim pa tudi.
Ni moja krivda, da imajo na desni veliko nesrečo, ki meji že na naravno katastrofo vsaj 25 let, ko dopuščajo avtokratsko vodenje in podrejanje desnih strank ( NSi ), Sls, večnemu vodji SDS, Janezu.
Na levi, levi sredini vsaj zmorejo poiskati nov obraz, kar je že vsaj primerno in higiensko. Vsakemu novemu dam priložnost, da se pokaže in izkaže z dobrim delom. Ko zavozi, kadar zavozi, to povem, kritiziram, ne zaupam.

Kaj si naj pomagam z Janezom? Stokrat že viden film, prebrana knjiga in vedno hujša katastrofa. Ob vsakih volitvah si nadene ovčji kožuh, zasanjan pogled in strpno držo. V tej maškaradi vztraja le do trenutka, ko ima dobre karte. Ko dobi slabe karte, pa pokaže svoj pravi jaz, zloba, cinizem, provocira in manipulira.
Mar res ni na desnici enega pogumnega moža, ki bi zmogel, upal povedati na glas, Janez spokaj, dost je. NSi je bil na dobri poti, da postane dobra desnica, ko ga je vodila Novakova. Znala je in zmogla ustvariti trdno distanco do vsakokratnih izpadov Janeza in stranko držala na varni razdalji stran od SDS.
Torej, kdaj bo posvetovalni referendum o tem ali so volitve sploh dejansko bile?
alekpet    (24.5.2022 11:16)
Bo držalo kar ND navaja ker je s tem dodobra spoznal zadeve na Topolšici. Ostali pa lapate.
Ervin Rommel    (24.5.2022 14:15)
Alekpet Novi Demos je poln sranja tako kot Janša.
Dela se pametnega a glup, ko kurac, košto kažu južna brača.

SDS-ovčki skrite se v mišje luknje ter cmizdrite tam.
Slovensko volilno trlo vam je pokazalo en velik: FUCK OFF !!!
NOVI DEMOS    (24.5.2022 16:33)
Alekpet Ervin Rommel je poln golobjega sranja.
Dela se pametnega a glup, ko kurac, košto kažu južna brača.

Taki kot on se skrite v mišje luknje ter plešite, rijte in cmizdrite tam.
Slovensko volilno telo vam bi bilo hvaležno, če ne vam bo pokazalo en velik : FUCK OFF !!!

ex sulc mare, ti ne zmoreš ničesar. Janša ti je nočna mora. Brez njega ne bi zmogel niti enega stavka. Dobro, da obstaja tak kot je. Kaj bi ti brez njega.
Ervin Rommel    (25.5.2022 16:48)
Novi Demos kaj je papiga nepismena a boli, ko ste fasali ?
ex sulc mare    (25.5.2022 19:42)
Hu, to pa je v resnici bil potres. Ne potres, apokalipsa za SDS in janezove, te državnozborske volitve. ND, moje sožalje.

Ponucanemu politiku in prežvečenemu kadru SDS ne moreš zamerit. Lahko ga samo pobožaš po kožuščku, počohaš za ušesi in mu daš priboljšek. Priden.
NOVI DEMOS    (25.5.2022 22:32)
Ja, citiral sem Ervina Rommela in mu nastavil ogledalo. Za več od tega ni potrebe.
Moram pa reči, da mi godi njegov očitek o nepismenosti, ker take pismenosti kot jo on zmore pač sam ne zmorem. Zato citiram in ponavljam za njim kot papiga.

ex sulc mare, ponucanemu aparatičku in prežvečenemu kadru partijskega ustroja ne moreš zamerit. Še vedno upa, da bo pobožan po kožuščku, počohan za ušesi in da bo dobil priboljšek. Priden, ex sulc mare. To pogrešaš, a nje.
ex sulc mare    (25.5.2022 23:14)
ND, kdo ti je kriv?
Pejt rajš na pir, sej bo bolš. Oba veva, da tudi Taubi ni ravno presežek, sam druge manire pa ima, kar Janezu fali.
Upam, da RKC uslužbencem nova vlada odvzame zadnje Janezovo darilo, odpravi sklep Janševe vlade za dodelitev sredstev janšističnim medijem ( drugim ga itak ni dala ), ter ta denar nujno
nameni za SV, da končno porihtajo tiste helikopterje in letala, ki niso plovna, usposobijo dovolj posadk za tanke, ki jih kronično primanjkuje, končajo remont Ankarana in Triglava v Italiji... Tonin je zapustil v SV pravo razsulo.
Dacho61    (27.5.2022 2:51)
Ervin Rommel, VELIKI HVALA za pohvalo o polpismenosti, ker ti si popolnoma nepismen in brihten kot moj butl med nogami! In stari butalski levuh, prvo se poglej v ogledalo, pa boš videl kakšen fašistoidni komunajzarski junak si, potem pa ponižno dvigni svoje smrdljive parklje in milostno vprašaj: "Gospod Dacho61, ali Vas lahko nekaj vprašam, nekaj povem?". In če si vsaj toliko pameten kot moj butl med nogami, veš kakšen bo odgovor! Pa stari, ne zdaj "popizdit", ti golobistična pička! BRUH!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]