Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 521

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

vsi ste nam obrnili hrbet??? (Muca2020 19.5.2020 18:32)

Sindikalisti Gorenja a ste vi se normalni?
Od kod vam denar za majice, deznike in avtobus za Lj...da greste stavkat pred parlament????
Od delavcev seveda....dajte se odrecit svojim placam in mesecni clanarini!!! Boste vec naredili za nas delavce in zacnite si iskat sluzbo...bunite se, ker druga dela nimate...pejte pre Bobinčevo hišo vpit in ga vprašajte, kam je dal ves denar in zakaj vam je obrnil hrbet??!!!
Nehajte nas sramotit ...sindikalni zaupniki ste varni.pted odpuscanji...ampak ne vec dolgo...tik tak tik taksulc    (19.5.2020 18:55)
Pa denar od Ingorja?
sark123    (19.5.2020 19:16)
denar od članarin borijo se za delavce včasih so pa skupaj pili in jedli z upravo samo da so tih bili.
kri    (19.5.2020 19:41)
Muca 2020 tebe ziher knap štanca!
pringles    (19.5.2020 19:45)
Prepozni ste, kaj vam ni jasno!

Komu ste šli protestirat ? Kje ste bili sindakalisti, da se je GORENJE znašlu tu kjer se je ? Ali ste pozabili, kdo je lastnik in kaj se lahko zgodi z vami ? Ali so bili vaši mestni podporniki z Dermolu na čelu zraven na protestih ? Ali vi sploh veste, KDO vam je obrnil hrbet ?
Dobro premislite, potem pa mi prosim odgovorite na vprašanja, ker nisem tok "pameten" !
Vem samo , da mi je škoda pridnih delavk in delavcev, ki svoje zdravje dajejo za okoriščanje posameznikov !!!!!
SREČNO GORENJE !!!!
brinica    (19.5.2020 19:47)
Gorenjski sindikalisti ste hodili na seminarje, Brač, Hvar... a se niste nič drugega naučili, kot da zavajate ljudi.
skype    (19.5.2020 20:02)
pa to ni res, kakšne maškarade so to, 20 ljudi v Ljubljani, kakšen je to pritisk
Muca2020    (19.5.2020 20:11)
Kri...nic nimam s knapi😂sam me res jezi, ka si toti grejo...kje so bli pa prej?
Muca2020    (19.5.2020 20:13)
U glavnrm...upam da lastniki Hisense skenslajo ves sinidkat...ker to so samo klopi, ki pijejo kri on dušo!!
Harry_    (19.5.2020 20:45)
Ne pozabit kako je šla pesem...
Prvo so se izdali delavci sami, ko so za dopust prodali deleže/delnice podjetja, ki so bile podarjene. Dobili ste moč odločanja in niste je izkoristili.
Pol so vas izdali pametnjakovič ki so mastno služili z vašimi delnicami, nato se je formiral ingor z vašimi delnicami in na koncu se je vse prodalo, ker ste bili pred stečaju, kar ste se danes, da ne pozabimo.

Večkrat sem komentiral, kaj morajo delati delavci, da skupaj z novim lastnikom najdete pot do uspeha. Do danes ste tiho, sindikat je se vedno tam da stari gospodi z tem da vas naprej meče rešuje rit...a vi se kar tiho kot zadnjih 30let....
kdaj vam bo kapnilo, da obstajata samo dve možnosti. Z lastniki ali stečaj!!!
Old Punca    (19.5.2020 20:47)
Pametno, da jih je bilo samo 20. Nesmiselno, ker nihče ne more nič pomagati. Lastnik dela, kar hoče, obljub pa ni dolžan izpolniti. Zanimivo, da pravi, da je težava, ker ni prometne zveze. Saj so vedeli, da je ni in je še dolgo ne bo.
Sindikat naj doseže, da se iz Zakona vrže določilo, da se lahko odpusti delavce, ki so 5 let pred upokojitvijo, ki jih zdaj lahko, ker je dodatek v tem členu: če imajo za ta čas pravice iz naslova brezposelnosti. Samo del stavka se črta. To bi rešilo precej delavcev v Sloveniji.
Edino, kar lahko zahtevajo od vlade in parlamenta, da pripravi načrt priprave novih delovnih mest v Velenju, ki je žep Slovenije.
Sindikalisti in delavski direktor so morali vedeti, kaj se dogaja, saj jaz, ki nimam zveze z Gorenjem, razen nekaj informacij od delavcev, že nekaj let vem, kaj se bo zgodilo. Ko so zgasnili Japonci, mi je bilo jasno, da je nekaj zelo hudo narobe.
Če sem se leta 2009 na teh straneh prvič seznanila z Ingorjem, in sem večkrat slišala govorice o bruto popravkih, zakaj takrat ni bilo nobene reakcije. Knapi bi sindikaliste nesli iz pisarn, Gorenjčani pa nič. Pohlevno, ker je naše Gorenje. Pa ni bilo, kar sem večkrat napisala.
Pokop Gorenja je pokop Šaleške doline. Kjer ne bo ostalo pravzaprav nič več. To je napovedal leta 1992 moj prijatelj, ekonomist. Pa še kdo. Jaz sem odsvetovala vlaganje certifikatov, ker bo šlo Gorenje rakom žvižgat. Res je šlo. Bela tehnika nikoli ni prinašala kaj dosti dobička, konkurenca se je večala. Tudi menda 46 gostinskih obratov !!!!, je bil čisti nesmisel in metanje denarja skozi okno.
Ne bom napisala, da zdržite, ampak vso srečo v novih časih!
Muca2020    (19.5.2020 20:48)
Jst sm.z lastniki!!!
kiinez    (19.5.2020 20:49)
niste delavci krivi ampak karkoli kupim od gorenja zlo hiter crkne... tudi jaz obračam hrbet celotenmu podjetju
person    (19.5.2020 21:08)
Podpiram gorenje,podpiram delovna mesta v dolini.
Ampak prepozni ste pa še na napačni lokaciji protestirate.Kje ste bili zadnjih 20 let??Vi očitno še danes ne veste,kdo vam je obrnil hrbet.
Harry_    (19.5.2020 21:39)
Če pa samo se enkrat recem, da taka golazen ko se je pasla po gorenju, izsiljevali so delovce, uničevali, 3/4 bab je na antidepresivih,.... ta klima ki se je ustvarila v gorenju zadnjih 30let je katastrofa... je že kdo videl obraze ki gredo v ali iz Gorenja....sivi, zmatrani....

Resno vem da vam ni lahko stopit naprej, kao bom vsaj službo mel/mela... ta pesem ne velja več...to vam je golazen napretla... danes če ne bote stopili naprej, se organizirali, iskali rešitve, nove pristope,....pa naj se gre za cistilko ali razvojnika, orodjarja, monterja za traku... čisto vsi veste kaj bi naredili drugače, da bi aparati bili boljši, cenejši, taki kot bi jih vi imeli....čisto vsi veze kje se na ali okoli vašega delovnega mesta meče denar skozi vrata, čisto vsi veste kaj potrebujete da boste lažje bolje in več lahko naredili....
Danes je čas za organiziran nastop delavcev... naj se začne novo obdobje, ko bo delavka na traku, čistilka, mlad razvojnik ali penzionisti, ki imajo se vedno voljo postavili Gorenje spet na noge....

Delali ste patrije, včasih orožje, prvi na trda goriva, vse možne aparate.... ma ni ga boga da nebi skupaj spravili repertuarja ki bi ga vi imeli in vi lahko plačali.... če si ga vi ne morete privoščiti si ga tudi kvazi ciljna skupina ne more...

Spomnem se dveh bedarij, ko sem bil se v srednji soli, sem kar nekaj delal med vami in nikoli ne bom pozabil dveh stvari.
1.stal sem za traku in čakal na pavzo, da nastavim obračalno mizo na traku.... v tem trenutku ena vpraša svojo sodelavko, če lahko ona naredi se njeno delo, ker res mora hitr na wc. Seveda ji reče kar pojdi. Ko je gospa odfrcala, kakor je bila iza Vogla, baba ustavi trak, preleti mojster se dere zakaj stoji trak, in sem jaz plac rekel da sem mogel ustavit, ker bi prišlo do loma.
2. V pralnih strojih je skupina vzdrževalcev na svoj čas Optimirala del montažne linije, ker to ni bilo poprej odobreno in ker bi se rablo dve delavki manj, so “idejno vodjo” gladko odpustili....

Ljudje božji to se mora nehati, pa da lastnik vse te zmeče bo se rabil 3000 novih delavcev, ne samo 900 ali 1800... Če že vas sindikat, ki bi prvi mogu IT ne dela spiskov kdo mora, se pa organizirate in jih vi napišite, lastnik vam bo hvaležen, vi boste pa lahko prvič delali samo to za kaj ste plačani, mogoče se radi šli v službo....
Harry_    (19.5.2020 21:48)
Da ne pozabim notranje opreme, deda ki tam dela/je delal pade skupaj v kabini, kje da nebi vroče razrecila, aceton... kličem mojstra, seveda prileti.... a on gladko saj se bo dvignil, to se mu zgodi večkrat...
Res pride k seb in ga vprašam pa kaj je s tabo.... pač predolgo sem že tu....

Deda upam da si se živ....
hanns-g    (19.5.2020 22:08)
BUČMANI NE VESTE KAM MORATE ITI PROTESTIRAT.GORENČANI ZAJE...A VAS JE OBČINA VELENJE KI JE KOVALA POT BOBINCU, KI ŠE KAR NAPREJ HARA TAM. NJEMU PEJTE PROTESTIRAT ONI VAM KAŽEJO HRBET ŽE OD VSEGA ZAČETKA.
He32ma    (19.5.2020 22:08)
Sindikalisti ki ste danes bili v Ljubljani, kakor je napisal "kremenček" 16.5.2020 v eni drugi diskusiji; (16.5.2020 15:24), pod naslovom "točka preloma-gorenje" v rubriki "politika".

cit.: "Seveda si tudi sindikat ter takratni vodja sindikata to ni upal povedati pred množico saj je bil tudi sam deležen nakupa delnic

SKEI SINDIKAT POSLOVNEGA
SISTEMA GORENJE, Partizanska 12,
3320 VELENJE, osnovni vložek: 50.000
EUR, odg. do viš. nevp. vlo., vstop 9. 11.
2007;

predsenik sindikata pa
, osnovni vložek: 40.000 EUR, odg.
do viš. nevp. vlo., vstop 9. 11. 2007;

predsednik sveta delavcev
osnovni vložek:
100.000 EUR, odg. do viš. nevp. vlo., vstop
9. 11. 2007;
in kaj lahko sedaj naredi policija ?"

Kakor zgoraj napiše "Old Punca!, cit.: " ... Če sem se leta 2009 na teh straneh prvič seznanila z Ingorjem, in sem večkrat slišala govorice o bruto popravkih, zakaj takrat ni bilo nobene reakcije. ..."

A vam je sindikalisti jasno, da ste vrečo držali ko se je potemtakem, če je tako, denar črpal za poravnavo privatnih kreditov namesto da ostane v firmi in se iz njega dela npr. razvoj novih izdelkov kar pomeni da je to za perspektivo podjetja?

Pomagali ste potopiti firmo.
Bubaleze    (19.5.2020 22:10)
Po toci zvoniti je prepozno. Gre za privatnega lastnika, ki pravno nima nobene odgovornosti za nastalo situacijo. Zdaj vas spet razni politiki in priskledniki izkoriscajo za lastno korist. Ker ste niste nic naucili, je bila lekcija ocitno se premila. Nisem si tega jaz izmislil, tak je realen svet. Trobljenje za vase podjetje povzroca samo hrup sosedom, to je vse. Dosegli ne boste nic.
ring    (20.5.2020 5:31)
vsi anonimneži lepo se primte za rukice pa marš pravac na kapiju da vas vidim kako štrajkate za gorenje. Pa na policijo inspekcijo prijave pisat ne pa na velenju. com

TREBA MET HRABROST PA POKAZAT OBRAZ KDO IN KAJ SI A NE SKRIVAT SE KO PIČKICE ZA NEKIM IMENIM MUCA MACA. RES VAS JE PUNO HRABRIH NEZNANIH JUNAKA
ponaredek    (20.5.2020 7:04)
Točno Oldika ,potoči je prepozno ,drugače so glavni krivci Bobinac ,Debeljak ,Kontič ,Bahun in Zeba ,te je treba poklicat na pogovor in pred sodnike . Zeba ne zavajaj ljudi .
janoš    (20.5.2020 7:45)
Morali bi iti protestirat pred hišo Bobinca,on in njegova ekipa ,pa tudi država so to zakuhali,sedj je prepozno.
partija    (20.5.2020 7:47)
Zanimivo, da nobena stranka nikoli ne reče, da ne gre z SD v koalicijo.
Upam, da je vsaj konec obljubljanja demokratičnega socializma.
Vsak nov kos betona je bil v bonbonček zavit paket laži.
Muca2020    (20.5.2020 9:19)
Se malo naj protestirajo, pa bodo kitajcem segli čez glavo in bodo firmo dali v stečaj, pa bomo vsi na cesti...kar se lahko hitro zgodi
McLeon    (20.5.2020 9:24)
Točno tako Muca2020.
Tovarniške sindikaliste pa spodbuja občinska politika, da bi si politika nabirala glasove namesto, da

sindikalisti sebi natočijo čistega vina in pogledajo v sebe - zakaj so sodelovali z vložki v Ingor kamur niso imeli dostopa vsi delavci, bivši delavci, ... ampak izbranci.

Sindikalistom pa ni nič čudnega, da so se kot se govori in je splošno znano z bruto popravki iz premoženja zdaj obubožanega podjetja poravnavali zasebne kredite.
Qwertzui    (20.5.2020 9:39)
Če so že bili v Ljubljani, bi morali pred Kristalno palačo, ne pa pred parlament.
zvonc    (20.5.2020 16:31)
ja pa kako to da vas v ljubljani niso sprejeli niti vaši voljeni demokratični socialisti npr katičeva (izmerila bi vam delovne ćevlje ) pa Fajonova (verjetno se kje goni z šiptartji in njihovimi vizami ) -ali vsaj mojster židan da bi vas ćastil z teranom ki ga je neslavno prodal Hrvatom
janoš    (20.5.2020 18:08)
Zvonc Fajonova ni tvoja žena ,da bi se gonila z šiptarji pokvarjenecNeprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]