Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 586

Velenje.com : Diskusije : Za dobro jutro : Vprašanje
 

umazane pekarne in gostilne (Neznan 14.10.2019 17:44)

https://www.24ur.com/novice/slovenija/razkrivamo-vec-kot-260-krsiteljev-44-gostiln-in-pekarn-zacasno-zaprtih.html?fbclid=IwAR3PydeB1S_LIhDYiGNwH8T1ilcpAb9PEcQMAAv5hQuLPr2NjVaYEf3LvnA

tudi iz velenja in en iz šoištanja da se ve kje so packi.pilek    (14.10.2019 18:38)
Ta v šoštanju je imel samo probleme s papirji nič ni bilo izrazito poudarjeno da je umazano ali podobno?

Zavezanec ... mora v svojem obratu na istem naslovu, opraviti revizijo dokumenta o notranjem nadzoru po načelih HACCP.
Bubaleze    (14.10.2019 19:09)
Nikjer in nikdar pa ne objavijo koga vse so pregledali. Vedno ostane neznanka ali nek obrat ni na listi, ker ni bil pregledan, ali ker je bilo vse ok. Povedano drugace.. Ogromna razlika je, ce jih pregledajo 100 in najdejo 100, ali pa pregledajo 10000 in najdejo 100. In zakaj podatke iz leta 2018 objavljajo sele zdaj? Niste me prepricali inspektorji, ne zasluzite si svoje place.
Metod Špital    (15.10.2019 0:21)
Spoštovani.
Dovolite da se oglasiva tudi tukaj. Tudi najino podjetje je na seznamu ...

Danes se nama je zgodila zelo velika KRIVICA, povezana z našim podjetjem MAŠ CATERING. Želiva, da besedilo preberete do konca in v kolikor je le mogoče, delite naprej.

Vsak dan se trudiva, da bi bili čim bolj kakovostni, da bi bili pošteni. Tako do svojih strank, kot tudi do države. Skoraj ves svoj čas posvečava delu in razvoju. Zares živiva za posel, ki ga opravljava. Zato pa članek, ki je bil danes objavljen na 24ur.com (novice/slovenija/razkrivamo-vec-kot-260-krsiteljev-44-gostiln-in-pekarn-zacasno-zaprtih), še toliko bolj zaboli in čutiš nož v hrbtu, kljub poštenemu delu in vsemu vloženemu trudu.
Delo v gostinstvu je prijetno, če ne delaš zgolj za denar. Večkrat pa je to garanje, tudi po 50 ur brez pravega počitka. Mnogi bi rekli: "Je vredno?". Midva odgovarjava: "JE!". Ker to delava s srcem in želiva ustvarjati drugače, bolj srčno in pristno.
In do danes, nisva imela slabih izkušenj ali negativnih odzivov. Danes pa po klicu prijatelja , tudi midva prebereva članek, pogledava zemljevid in med "kršitelji" vidiva tudi naš lokal, MAŠ za MALCO.
ŠOK,
1000 misli … jeza, razočaranje … če pa vendarle delamo vse, tako kot veleva zakonodaja in izpolnjujemo na stotine obrazcev, da bi bilo vse točno tako, kot mora biti?!
Redkokdo verjetno, odpre dokument (ki je dosegljiv šele ob kliku na določeno podjetje) in ga prebere. Ne veva kako bi drugače, zato na tem mestu razloživa zakaj smo kršitelji, in zakaj spadamo v ta, očitno zelo zavajujoč članek, vsaj za nas!!! Napake so bile SAMO PAPIROLOŠKE! In zato, boli še bolj!
V začetku februarja 2018 (torej leto in pol nazaj) smo dobili na obisk INŠPEKTORJA ZA VARNO HRANO, VETERINARSTVO IN VARSTVO RASTLIN. Gospod je bil zelo korekten, temeljito je pregledal tako "papirologijo", kot tudi delovno okolje. Ker je bil to prvi obisk inšpektorja pri nas, nas je opozoril, da nam manjkajo nekateri dokumenti in izdal nam je naslednjo odločbo:

1. Zavezanec mora pripraviti seznam dobaviteljev. Rok izvršitve: 2 dni po prejemu odločbe
RAZLAGA: Seznama dobaviteljev nismo imeli napisanega in smo to uredili še isti dan.

2. Na vidnem mestu lokala zgotoviti informacije o alergenih v živilih. Rok izvršitve: do 15.03.2018.
RAZLAGA: Čeprav imamo alergene na vseh etiketah sendvičev in solat, nismo imeli v prostoru posebnega seznama, kjer bi bili alergeni vidni. Naša napaka. Seznam smo uredili v roku nekaj dni in je v lokalu že več kot leto in pol.

3. Biološko razgradljive kuhinjske odpadke, ki nastanejo pri pripravi hrane in ostanke obrokov, ki nastanejo po zaužitju obrokov, oddajati zbiralcu kuhinjskih odpadkov. Rok izvršitve: do 27.03.2018.
RAZLAGA: Ena naših zaposlenih ima doma kmetijo s pujski in je ostanke hrane odnašala domov. In do obiska inšpektorja nismo vedeli, da gre v takšnem primeru za kršitev. To smo uredili TAKOJ!

4. Izvesti postopek verifikacije za preverjanje delovanja HACCP sistema. Rok izvršitve: do 27.03.2018.
RAZLAGA: Če si lastnik svojega podjetja, si večkrat "deklica za vse" in včasih zmanjka časa in energije. Ker je bil obisk inšpektorja v mesecu februarju (torej v začetku koledarskega leta), verifikacija HACCP še ni bila urejena. Tudi to smo uredili še pred predvidenim rokom in se trudimo, da vse papirje urejamo kolikor se da, sproti.

Sami precenite, kakšni kršitelji smo. Midva vsekakor trdiva, da podjetje MAŠ CATERING ne spada v ta članek in isti koš in da se nama je s tem zgodila huda krivica in upam da ne tudi poslovna škoda. Sprašujeva pa se, če v naši državi res doleti preizkušnja in linčanje samo tiste, ki pošteno delamo.

Hvala vsem, ki ste prebrali do konca.
Sočna lubenica    (15.10.2019 4:51)
Čista bedarija je ta članek, kje so kebabi ? Tam se dogajajo prave svinjarije, ne pa podjetja ki " nimajo " urejenih vseh papirjev
sitemeter    (15.10.2019 7:45)
Ma nisem niti vedu, da sploh obstajajo tile v naši bližini.
ex sulc mare    (15.10.2019 8:08)
...hvala za pojasnilo. Verjamem, da izpovedano drzi. Kolikor sem razbral, tudi namen inspektorja ni bil sporen. Pregled, ugotovitve....

O kebabih pa ne bi. Se vedno je ziv spomin na okuzeno meso iz Poljske.

Podjetniska inciativa je dobrodosla, velikokrat pa vodi v ...
Do pred nekaj dnevi nisem vedel, da imam v sosescini podjetje, ki se ukvarja z preprodajo mesa. Nikoli tam ni bilo nobenega ustreznega kombija, ali kaksne oznake podjetja.
Slucajno, ker sem zaradi njihovega psa, iskal tel. st., da bi jih poklical, sem to izvedel iz interneta. Ko sem iskal naprej podatke o firmi, nic, samo to, da podjetje posluje?
BuddhaMonk  ONLINE   (15.10.2019 8:13)
Vsaj toliko so bili, da je za večino možno odločbo videt. Se pa strinjam, da se škoda dela nekaterim, tudi vam, ker izpade, da imate svinjak.
Zebdi    (15.10.2019 8:39)
Težava je, ker 24ur objavlja bombastične naslove in s tem napeljuje na to, da imajo vsi svinjak. Briga njih, koliko ljudi dejansko prebere priložene odločbe, pomembno je le, da imajo čimveč obiska na strani. Posledice takšnega senzacionalističnega poročanja jih seveda ne zanimajo...
knusprig    (15.10.2019 8:54)
Saj je včeraj zvečer glavna inšpektorica povedala vse. Da so delali kampanjsko, lani je to bilo delano. Potem so to oddali na PIAR službo na ministrstvo. Oni so pa zdaj po 1 letu objavili.

Važno je, da piar objavi da DELAJO. Ni važno kako delajo, važno je da delajo. Pač neki, kr tk, ...
Mihc1    (15.10.2019 8:58)
Drži. Država želi biti čistunska, mediji pa so populistično takoj prodali naprej. Povprečen uživalec senzacionalističnih novic pa tako samo dojame samo tako daleč, da je nekdo na nekem seznamu. Mi pa zelo radi beremo vse o tem, kaj je z našim sosedom lahko narobe. In škoda je nedvomno tu. Ko beremo konkretne odločbe so številni gostinci na področju Šaleške in Savinjske doline na tem seznamu dejansko zaradi nekih tehničnih zadev. Me res zanima, če bi Pop TV bila pripravljena prikazati to drugo plat zgodbe nekoga iz seznama sedaj, ko so že naredili svoje na svoj način.
volley    (15.10.2019 9:20)
Zdaj bodo te, ki jih imajo na spisku žulili do onemoglosti. Ne znajo pa iti malo naokrog. Nič ne znajo izven svojih spiskov.

Npr. imeli ste že slovesnost za novorojenčka, za fantovščini, za dekliščino, za poroko, za smrt, ipd. ... Šli ste v en plac, ki ima "dvorano", da gre notri vsaj 50 do 100 vaših povabljencev. In, imate južno, šnicle, ipd. ... masovno!

Pa ste se vprašali od kod meso? Ali je to meso s sledljivostjo; od prašička, svinje, obdelave mesa, hladilnice, nabave, transporta, rokovanja surovine (z mesom), obdelava v kuhinji, ipd. Ali pa morda meso sploh ni iz neke urejene predelave temveč kar iz lastne predelave "na črno" in potem hitro iz štale na mizo.

Aha, sobota, nedelja, praznovanje za npr. 100 ljudi. Akcija v kuhinji. Gazdarice pokliče vse sosede, da ji pridejo pomagat v kuhinjo, ena pripravlja solato, druga lupi krompir, tretja kuha župo, četrta peče šnicle, itd - a imajo vse te sosede kakšen higijenski pregled? Ali imajo vaučer?

Skasirano. Fajn! Popoldan pa črviči tega in onega v želedcu, ker ne ve od česa. Od bakterij!

Fajn se imejte pa poštudirajte koliko placev je za masovne dogodke v naši okolici. Kje meso obdelujejo kot da so v industrijskem obratu. Pa niso. Imajo samo nekaj najetih, da jim pomagajo razmetavati, premetavti to meso.
zakaj?    (15.10.2019 9:23)
Na zemljevidu so označeni z rdečimi križci hujši kršitelji oz. tisti, ki so jim obrate zaprli.
Vsi ostali imajo neke administrativne napake, kar nima veze s higieno in javnim linčem.
Večina podjetnikov se maksimalno trudi, inšpektor pa lahko vedno najde kaj, če hoče.
Lahko se tudi vprašamo kakšna je to inšpekcijska služba, ki obljavlja leto in pol stare podatke in dodatke k masi za čevapčiče po pol leta, ko je sezona mimo?. Tudi to je tema!!!!
atribut007    (15.10.2019 13:02)
bolje preterane objave, kot neobjavljeno. Hrana ni hec in verjamem da se vsi gostinci, saj pomalem izognejo pravilom. Ne veš kaj ješ, to je problem, zato razen pice ničesar v gostilnah.Bolj je poceni slabši je materijal ... pa ni samo to pravilo, drage restavracije lahko še bolj golfajo in imajo večji profit.
Svet je pokvarjen, zato hitro si lahko pokvariš želodec in zdravlje nasploh. Sicer je večini vseeno kaj jedo, dokler jim to bolezen ne prepreči ...
Venera22    (15.10.2019 13:03)
Gospod Metod Špital, brez skrbi, ves čas smo bili pri nas navdušeni nad vašo hrano in postrežbo MAŠ, tako bo tudi v bodoče! Ne poznajo vas zastonj celo na Pediatrični kliniki Ljubljana!
Ne se preveč sekirat, res ne verjamem, da bi vama promet upadel :-)
faraon    (16.10.2019 7:28)
Vsak dan pa nas po raznih pajzlih ala pizzerie strežejo instant pocarji kelnerji , ki si cel dan ne umijejo rok, smrdijo po cigaretih, v službi so zakajeni in pijani v svojih supergah in cotah ki jih imajo za vse ves dan- več dni zapored. Kuharji in peki brez delovnih in higienskih navad nam pripravljajo instant fast food...doma pa si še juhe ne znajo skuhati. Lastniki pa itak samo odirajo zaposlene in državo...na račun ljudi brez okusa, kulture in nivoja prehranjevanja...pod nogami pa znajo tekati tudi miši.
sulc    (17.10.2019 7:27)
Notranji nadzor po načelih HACCP naj bi bil zapisan v internem dokumentu obrata s prehrano, stalno ažuriran z datumom ki ni prestar, če nič drugega. In, lokal, ki ni imel takega datuma v tem dokumentu ažuriranega je padel pod zemljevid s katerim se ponašajo inšpektorji - "koražjno" delo inšpektorjev!

Vse to dokazuje, da inšpektorji ne delajo, ker lovijo tiste s "paštetami" ne pa tiste s milijoni opranega denarja preko banke.

A si bo upal kdaj iti inšpektor v jedilnico, kuhinjo bele tehnike, vzeti brise iz jedilnih miz, iz jedilnega pribora. A si bo upal iti inšpektor v kakšen hotel in pogledati kam hodi osebje v toaletne prostore, če ima umite roke, če nima črno za nohti, ali ima osebje opravljen zdravniški pregled, itd.

Dajte inšpektorji, ne izbiraje najlažje poti, naredite nekaj kar vas lahko stane službice, bodite v inšpekciji to kar je Mrevlje v zdravstvu, kar je Radonjič v sodstvu, ipd. ..., ne oglašajte se pri tistih, ki so najbolj na tarči, pojdite k gospodom npr. v hotele Velenja, Topolšice, bele tehnike, Herbersteina, itd.
zakaj?    (17.10.2019 9:20)
Inšpektorji objavljajo 260 lokalov, pri tem pa kažejo tri slike svinjarije. Naj objavijo v katerih lokalih so bile te slike posnete! pa upam, da so ti lokali za vedno zaprti, ostalim pa naj ne delajo gospodarske škode zaradi nekih paragrafov, ki so včasih sami sebi namen. Naj se osredotočijo na resnične probleme, ostalim pa naj pustijo dihati. In to ne samo v gostinstvu! Navsezadnje malo gospodarstvo drži državo pokonci.
Old Punca    (17.10.2019 13:42)
Nekatera gostišča so oznanili kot "umazana", ker niso imeli posebej navedenih alergenov, ker niso upoštevali HACP.
Čeprav je žveplov sulfid alergen in ni bil nikjer označen, očitno je šlo za slabo organizacijo, če so lahko mešali to v meso, jih niso niti navedli. Ker to ni nič.
Najboljše pa je bilo, ko povejo, da so ziher takoj nehali dodajati in da ne verjamejo, da je kdo dal kupljeno meso v zamrzovalnik.
Zadaj so veliki trgovci in kakšen klic, vse skupaj pa smrdi po koruptivnem odnosu. Nekatere zaradi malenkosti, predvsem papirne, ki jo je seveda treba odpraviti javno oznaniti kot šmirjakle, za mesnice trgovcev pa traja več mesecev, da niti ne omenijo, kje so skušalu ubiti alergike na žveplo.
FUJ!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]