Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 383

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

dan pogroma nad romi in vstaje v varšavi (Neznan 1.8.2019 20:16)

Danes je dan pogroma nad Romi (pobijali so jih nacisti, fašisti, komunisti) in dan vstaje Poljakov v Varšavi.

https://www.mladina.si/183276/zrtve-holokavsta-in-partizanskega-nasilja/

Tudi v Varšavi, ki je znana po tem, da tam živi precej Romov so 1.8.1944 naredili vstajo znotraj mesta saj je bila ruska fronta na streljaj pred Varšavo.

Toda komunistična oblast je dala komando naj fronta ne napreduje in počaka. Tako so nacisti v Varšavi pokončali okrog 200.000 Poljakov in zatrli vstajo. Ko so nacisti končali s pomorom so potem iz Moskve dali komando naj se fronta pomakne naprej.

To je bil eden od več primerov kolaboracije med nacisti in komunisti.kuhalnica    (1.8.2019 20:30)
Neznan koliko so jih pobili Komunisti .Prosim dokaži.Drugače pa drži svoj usrani gobec
janoš    (1.8.2019 20:45)
V katerem stoletju pa ti živiš?
lubca    (1.8.2019 21:07)
Poljaki so imeli 18.000 padlih vojakov ter 25.000 ranjenih, poleg tega pa so imeli med 120.000 in 200.000 civilnih žrtev.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Var%C5%A1avska_vstaja_(1944)

Komunisti so pomagali nacistom pobiti zgoraj navedena števila ljudi, ker so za 63 dni zaustavili fronto pred Varšavo. Slava Poljakom in Romom. Borili so se proti komunistom in nacistom.
Old Punca    (1.8.2019 21:13)
Ne gre za sodelovanje med nacisti in SZ, ampak za izkoriščanje situacije. Oboji so si želeli Poljske, predvsem Nemci, ki so se najprej lotili Poljakov in še pred koncem vojne dokončevali čiščenje. SZ ni naredila ničesar, saj so bili tudi zanje Poljaki odveč. Samo počakali so.
Nemcem je pred koncem vojne nekaj časa še dobro kazalo. Če bi prej prišli do atomske bombe, ki v tej vojni zmagali.
Kolaboracija je sodelovanje z okupatorjem, boj v istih vrstah. Tak primer do domobranci, ki jih je Hitler oblekel in jim dal orožje, ter jim tudi poveljaval v skupnih akcijah. Tega v Poljski ni bilo.
kuhalnica    (1.8.2019 22:40)
Lubca kaj si pijana oziroma nepotešena .
muzikaš    (1.8.2019 22:56)
KOMUNISTI PAČ NE ! MI JE KUHALNICA POVEDALA DA NE!
lubca    (2.8.2019 0:56)
Kako težko je priznati komunistki kolaboracijo med nacisti in komunisti - glej tole:

https://sl.wikipedia.org/wiki/Poljska_kampanja_(1939)

Kampanija se je pričela s 1. septembrom 1939, ravno en teden po podpisu pogodbe Molotov - Ribbentrop oz. t. i. pakta Hitler-Stalin, na podlagi katerega je Sovjetska zveza 17. septembra napadla Poljsko in tako pripomogla še k hitrejšemu zlomu Poljske. Kampanija se je končala 6. oktobra 1939, ko sta Nemčija in Sovjetska Zveza okupirali celotno Poljsko in je le-ta kapitulirala.

Ena taka kolaboracija je tudi, ko oficirji izšolani v komunistični JNA kasneje naredijo genocid v Srebrenici - uporabijo nacistične metode iztrebljanja.
lubca    (2.8.2019 1:06)
... in ti komunistični oficirji JNA s proletarskimi petokrakimi zvezdami so še pred Srebrenico poraženi v Sloveniji.
janoš    (2.8.2019 8:10)
Ti si prej bila v partiji,zdaj pa ne, torej koloboriraš med tovariši in drugimi strankami.
toby    (2.8.2019 12:19)
kuhalnica,ti drži svoj usrani gobec , če so ubili enega nedolžnega , kar upam trditi da so , potem so zločinci in konec.
Verjetno poznate podatek da so polaki sami med vojno pobili veliko več svojih sodržavljanov Judov kot nacisti.
Kar se tiče koloboracije, spomnite se vrli levičarji ,kaj ni vaš mali bog g. Dolanc Stane bil ustanovitelj Hitlerjungna v Trbovlju.
kuhalnica    (2.8.2019 13:47)
Toby Potem si ti napisal to diskusijo.Škoda,da niso vseh pobili.Ker je škoda,da ni Hitler zmagal,Kaj bi le potem lajali. Hitler bi v prvi vrsti če bi zmagal dal pobiti vse tiste ki so sodelovali z njim potem vse kateri niso Arijske rase Tako,da bi pobil vse .Kaj bi le danes vsi taki lajali ,če bi Hitler zmagal sigurno nič ,ker nebi imeli potomce in lepo bili tiho. Vsak zmagovalec po zmagi napravi čistko vendar nekateri bolj temljito nekateri preslabo.
motofrik    (2.8.2019 15:33)
Hitler je načrtno delal čistko z Židi in Cigani. Ampak vseh ni...
faraon    (2.8.2019 16:41)
Sds - ovci...kdo vam je kriv, da so vaši predniki in šefi prisegali Hitlerju in pomagali pri genocidu Slovencev?
faraon    (2.8.2019 16:42)
Rdeča zvezda je simbol ljudstva, miru in svobode...ve se, kako je s krvavim križem.
toby    (2.8.2019 22:08)
kuhalnica , nič nisem odpiral , nikoli ne bom pristajal na zaplankanost tipa kuhalnica. Nobene potrebe po brezobraznosti , malo se brzdaj.
toby    (2.8.2019 22:13)
Faraon , zame osebno je vsaka kolaboracija greh. Če se že moram opredeliti, potem je zame majnši greh kolaboracija s Hitlerjem, kot levičarska kolaboracija z islamsko državo.
kuhalnica    (2.8.2019 22:36)
Toby koliko nedolžnih so prej pobili Koloboranti.To si pa pozabil pa ne enega Ampak stotine.Predenj prišel dan zmage in maščevanja .Čeprav se strinjam,da vsaka nedolžna žrtev je zločin.Vendar moraš gledat obe strani.
toby    (3.8.2019 9:04)
kuhalnica ne razumeš , ne moreva sodit v vojni so vsi isti vsi so zločinci , veliko nedolžnih je pobitih s strani kolaborantov , ogromno žrtev imajo na vesti tudi komunisti . Kaj je drugega kot zločin s strani komunistov , če med vojno naredijo diverzijo potem se skrijejo , plačajo pa civili. Če nisi pri takšnih dejanjih v stanju zaščititi civilno prebivalstvo , se tega ne greš. To so kukavičja dejanja in ne herojstvo.
faraon    (3.8.2019 9:13)
Toby...te strani prenesejo vse svinjarije. Ne le, da si se skolaboriral in spustil na raven najprimitivnejšega barbarskega zločinstva...lepo držiš štango tudi aboniranim skrajno desnim plačanim pisunim tu gor.
faraon    (3.8.2019 9:17)
Zločin je zločin Toby...ko se sprijaziš z zločini svojih, se pripravi na vsakdan, kjer bodo vsi zločini pač sprejemljivi.:(. Nekateri delajo na tem vsak dan....vodijo jih pa različni vodeni pisuni...vprašaj Sulca.
toby    (3.8.2019 11:15)
faraon in ostali zaslepljenci , vi ki tako poveličujete komunistično revolucijo , ste vi omejenci kdaj razmislili , da se borci ki so šli v vojno ne zaradi komunizma ampak slovenstva , danes v grobu obračajo zaradi vas dvoličnežev. Po eni strani vas je poln gobec veličine NOB , ki je bil grdo zlorabljen za komunistično revoucijo , vi danes še enkrat ubijate te mrtve , s svojo podporo navalu islamskih skrajnežev v Slovenijo.
merti    (3.8.2019 11:32)
Najvecji drek so bli sigurno domobranci
faraon    (3.8.2019 11:43)
toby...si pač potreben enega sovraštva...za trenutek si sovraštvo do NOb zamenjal s sovraštvom do beguncev. Si pač verjetno preddispozicioniran na leglo tistih, ki rabijo sovraštvo....živi s sabo če moreš.

NOB je legitimizirala slovenstvo med kulturne civilizirane zmagovalne narode v boju proti temnim zlim silam zločinstva okoli nacizma. Nemški naci general je na zaslišanjih leta 1947 izjavil, da je slovenska RKC...bolj natančno ljubljanska nad- škofija njemu znana kot edina predstavnica RKC, ki je javno pogodbeno in ideološko kolaborirala z nacizmom. Kdo je potem kriv za nagla vojaška sodišča, ki so podobno kot vso zgodovino po celem svetu po vojni obračunavali z narodnimi izdajalci? Churcill je v Nemčiji dal do smrti izstradati 80000 gestapovcev, v Franciji so imeli uradne 3 dni za obračun z vsemi kolaboranti...brez milosti, brez sodišč, brez spreminjanja zgodovine po 50 letih!!!!). Četudi zapeljanami s strani pokvarene organizacije...so bili ti nesrečni ljudje pod vodstvom RKC na strani genocidne zločinske vojske. Tu rehabilitacije ne more biti...slovesnki domobranski vojaki pod orožjem so bili usmrčeni (cca 12000)...mladoletni in ženske so bili izpuščeni ali obsojeni na kako prisilno delo.

Tu je tema na pogrom nacizma in njihovih kolaborantov nad Romi...katoliškai Ustaši so jih uradno načrtno pobili cca 30000. V Sloveniji so bili skupaj s Slovenci množično preganjani in odpeljani v taborišča smrti...kaj ti tu ni jasno?

Mrtvi si zaslužijo grob in obžalovanje svojcev...ki naj na njihovo usodo gledajo po svojih interesih. Ampak nikoli ne morejo uradno doseči njihove rehabilitacije...kot želi to doseči krivka za njihovo gorko usodo -RKC. Seveda pa ne zaradi njih...ampak zaradi povrnitve predvsem svojega za vedno umazanega ne - ugleda. Sprava med današnjimi generacijami je prepotrebna zaradi prihodnosti.....da se izognemo ponovitvi zgodovine.
toby    (3.8.2019 12:30)
faraon , ne gre za sovraštvo , dobro preberi pa boš v svojem pisanju tega našel kolikor hočeš. bodimo dosledni kolaboracija je kolaboracija in pika . Za tvoje razmišljanje , inepretacijo zgodovine , za angleže , američane .. , mi dol visi. Vsak izrablja zgodovino v svojo korist in lastno poveličevanje. Jaz želim samo eno , da se tu čez tisoč let še vedno govori slovensko , zato mrzim Islamske prebežnike , šiptarje in njihove podrepnike . Mene ne moti Sirec v Siriji , Šipek na Kosove moti me tu. Motite me vsi vazali , uporabniki tujk , ki jih je toliko da bomo sami uničili svoj jezik in kulturo . Vsi ki vam je ljubša angleščina od slovenščine , preselite se tja kjer je ta jezik doma. To so problemi , ne pa kurčeva RKC ; domobranci in vi komunistični bedaki , vsi ste poni zgodovine , katere bi se lahko vsi sramovali.
faraon    (3.8.2019 13:31)
ej Toby...kdo ogroža Sovenijo? Milijardni lopovi in nihovi čredni sledilci ali begunec z mobitelom? Verjemi...če nismo dopustili katolištvu uničiti slovenstva...bomo to lažje preprečili nekemu islamu.
zvonc    (3.8.2019 15:48)
Velenje je res bolano od te komunistične drhali ki se plodijo kot podgane -pa saj ni čudno če vse propada od gorenja do TEŠ ,kjub temu da se drhal komunizma od katičeve kontičija ipd trudi da bi vrnili star čase in obešajo okupatorske zvezde na spomenike kurjim tatovom hodijo na komermoracije padlim okupatorskim vojakom (katičeva ) itd ,torej časov ki jih hvalabogu ne bo več -le bedaki v Velenju še sanjajo škoda bo le za veliko mladih generacij ki bodo brez perspektive-seveda razen tistih pametnih ki so odšli čez mejo in si zagotovili solidno življenje in solidne penzije -ne pa bedo penzij in komunističnih laži v SLO Komunizem je dokazano pobil več ljudi ko hitler -posebej v rusiji
ex sulc mare  ONLINE   (3.8.2019 20:51)
.. razni bellcki uganjajo hrup in si gnoji, kot so, jemljejo pravico, da pljuvajo po tistih, ki so dali za svojo domovino najdragocenejse, kar je bilo mozno, svoje zivljenje...
Upam, da te enkrat ortodoksni komunist Ivan potrefi z nogo v tisto tvojo usrano rit...
janoš    (4.8.2019 9:53)
Zvonc tebi se verjetno še v sanjah prikazujejo komunisti,naj ti sveti lepa rdeča zvezda.
faraon    (4.8.2019 10:57)
Zvonc je tipičen primer...kakšni ljudje so paktirali z naciji zopet človeštvo.
toby    (4.8.2019 18:10)
faraon , slovensko kulturo ogroža : Šiptar ki se ne nauči slovensko in se ne asimilira , migrant ki se ne nauči slovensko in se ne asimilira , vsak slovenec ki zanemarja slovenski jezik in je poln tujk kot poulično ščene bolh. Ti boš komu kaj preprečil , prosim malo se ustavi.
lubca    (5.8.2019 14:05)
Napad na Yugo je bil 6. aprila 1941 - 20 mesecev po podpisu pakta. Takrat so bili komunisti KPS še vedno prijatelji-kolaboranti nacistov in italijanskih ter japonskih fašistov, saj SZ še ni bila napadena.

Od 23. avgusta 1939 do 22. junija 1941 (22 mesecev) je veljal pakt med nacisti in komunisti združenimi pod komunistično internacionalo s sedežem v Moskvi, torej tudi pakt med nacisti in KPS oz. KPJ.

V času pakta je na račun izvoza ukrajinskega žita v Nemčijo bila strahovita lakota in Ukrajinci so Hitlerjeve vojake pričakali kot osvoboditelje.

Finci so bili na strani nacistične Nemčije, ker je v skladu s paktom med nacisti in komunisti bila Finska napadena od komunističnega režima v Moskvi.

Polski oficirji so bili pokončani v gozdu poleg Smolenska od komunistične vojske SZ po napadu SZ na Polsko.

2 meseca so vojaki komunistične SZ čakali pred Varšavo (l.1944), da so se spopadi v Varšavi končali in so nacisti pokončali Poljake in Rome, ki so naredili vstajo v pričakovanju vojske SZ.

Latvija, Estonija in Litva so bile po paktu med nacisti in komunisti od komunistične SZ okupirani.

Komunisti so bili kolaboranti nacistov in fašistov.
faraon    (5.8.2019 18:35)
https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM
faraon    (5.8.2019 18:44)
takole je.... pa se potem čudimo kakšne poslance imamo...če normalni ljudje ne pridejo na volitve. Evropo zopet ogroža podn nacional populizem.
faraon    (5.8.2019 18:45)
https://www.youtube.com/watch?v=p4MmCT02xRU
janoš    (7.8.2019 16:26)
Lubca ti si tudi koloborant ,ker spiš z več moškimi.
kuhalnica    (9.8.2019 13:26)
Janoš lubca ni koloborantka Ampak moška protitutka ,ker je moško pedersko bitje.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]