Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 444

Velenje.com : Diskusije : Šport : Vprašanje
 

..skenderbeu korce, kazen.. (ex sulc mare 12.7.2019 23:22)

UEFA je kaznovala albanski klub Skenderbeu Korce, zaradi prirejanja rezultatov nogometnih tekem z 1 milijonom Eur kazni in nenastopanjem v mednarodnih tekmovanjih pod okriljem UEFA, do leta 2028.
Preiskovalcem so med postopkom grozili celo z smrtjo..... ne mors verjet, pripadniki naroda, ki je starejsi od planeta Zemlja, pa taki lumpi?Grunf    (13.7.2019 12:45)
Ni nobene validne raziskave da so oni potomci Ilirov. Če se je že izoliral DNK mamuta in dinozavra, zakaj se ni enako naredilo z DNK ilirov, čeprav se je našlo kar nekaj grobišč.
Tista finta o ilirih je samo spin Enverja Hodže, na katerega so se prijeli samo šipci.
Pikkug    (13.7.2019 15:46)
Seveda kdo drug kot ta nacionalisticni odpadek sulc mare odpira neke teme in poskusa blatit cel narod ko gre pa samo za en nogometni klub. V tej zgodbi niso samo albanski predstavniki kluba vmesani... V to je vmesan italijanski trener skupaj z svojo mafijo. Zanimivo da je glih tisto sezono Skenderbeu prisel do skupinskega dela v Ligi Europa in prav tam naj bi prodajali tekme... Ce so jim dokazali da so potem je kazen pravicna. Goljufali so veliko vecji klubi kot je Skenderbeu pa kaj zdaj? Mislis da so Madridski naslovi vsi pravicni? Se posebej tisti pod generalom Francom? Ali pa Juve?

Glede Ilirov imas naprimer pismo v arhivu v benetkah, katero je Gjergj Kastriot Skenderbeu napisal tamkajsnim oblastem s katerimi je tesno sodeloval in eden od stavkov je ta... Jaz Skenderbeu, tako kot moj prednik Pirro iz Epira, tako kot moj prednik Aleksander veliki, tako kot kralj Gent se bom bojeval do zadnje kaplje krvi za nasa ozemlja. DA je Skenderbeu Albanec pa se lahko prepricas pri njegovi druzini kater zivi se vedno v Italiji in so ponosni Albanci.

Torej to pismo je iz leta 14. stoletja Hoxha je bil v 19 stoletju... Po kaksni tvoji logiki lahko prepricas cel narod v neko laz? Mi se vedno prakticiramo stare paganske obicaje... Kaca je za nas se vedno sveta zival.... Se vedno prisezemo pri soncu, luni, zemlji... To je nasa pagansko ilirska vera nekaj kar sloveni nimate vsaj ne tisti kateri ste prisli pozno v 8. Stoletju...

Govorite kar nekaj na pamet... Na Hrvaskem imate malo morje albanologov... Vprasajte jih kdo so ti hudomusni albanci hhee
ex sulc mare    (13.7.2019 15:55)
..piki, ti pa ja nisi Albanec.
lubca    (13.7.2019 16:16)
Pikkung

Naj te obvestim z dejstvom, da v 8. stoletju Slovenci nismo prišli. O tem je po arhivih carske Rusije Venelin Ivanovič kot cesarski uslužbenec brskal po arhivih Rusije - tam je bil v službi. Po raziskovanjih je napisal v ruščini knjigo, ki je navedena spodaj, pred nekaj leti pa je bila zgolj prevedena iz ruščine v slovenščino.

Starodavni in današnji Slovenci
Venelin, Jurij Ivanovič, 1802-1839
Vrsta gradiva - knjiga ; neleposlovje za odrasle
Izdaja - 1. ponatis
Založništvo in izdelava - Ljubljana : Amalietti & Amalietti, 2012
Jezik - slovenski
ISBN - 978-961-6654-52-4
COBISS.SI-ID - 263865856

Zakaj gre? Učitelji zgodovine v šolah SFRJ so na učili, da smo na Balkanu neki bratje ker naj bi skupaj prišli izza Urala. To je pasalo glede na revolucionarno potvarjanje zgodovinskih dejstev, vse v želji "ena država en narod" v SFRJ.

Dejstvo je pa, da smo Slovenci narod srednje Evrope, ki je mnogo prej preden so drugi narodi prišli na ta ozemlja, npr. Huni, npr. na Balkan, ... da je mnogo prej živel tukaj in ni prišel iz Rusije. Slovenski narod je živel od Salzburga, do Benetk, itd do Slovaške, itd. Ker pa zgodovinsko Slovenci nismo agresiven narod smo vedno izgubljali ozemlja, npr. s tem ko je Marija Terezija v Avstro-Ogrski uvedla ovezno šolanje na ozemlju današnje Avstrije v nemščini namesto v Slovenščini, ipd. (Trst, Celovec - barantanje Tita po II.sv.vojni z zaslombo od Stalina; potem Istro po II.sv.vojni, zato ker so rekli da je tako vseeno kje je meja saj bo delavski razred vsepovsod od Francije, Španije, Italije, Balkana do Rusije).

Toliko v vednost Pikkung. Pohlej si samo kje so grobovi Slovencev iz časov Hallštata, t.j. blizu Salzburga - https://sl.wikipedia.org/wiki/Hallstatt

Slovenci so prastari srednje everopski narod, ki je kmalu dobil unifirano pisavo z Biblijo Primoža Trubarja - protestanta.

Knjigo ti v velenjski knjižnici lahko izposodijo tako, da jo oni pridobijo iz medknjižnične sposoje v mreži slovenskih knjižnic.
lubca    (13.7.2019 16:24)
Skratka; cit.,
"Sodeč po opremi in orožju mrtvih, ki so tam bivali in bili pokopani (Hallstatt-Halštatska kultura), se da sklepati, da so kraj poseljevale etične skupine z današnjega ozemlja Slovenije, Spodnje in Zgornje Avstrije in južne Nemčije. (t.j. Slovenci)

Starejša železna doba se po najdbah v Hallstattu imenuje Halštatska doba ali Halštatska kultura, ki datira v 9. do 6. stoletje pr. n. št."

Torej Slovenci v Hallstattu, 9. do 6. stoletje pred našim štejem, pred Kristusom. Daleč je še 1.500 let do 8. stoletja po našem štetju kar si navedel ti, češ da smo se doselili.
ex sulc mare    (13.7.2019 17:25)
..nacionalisticni odpadek ex sulc mare tujce, ki so prisli zivet in delat, ustvarjati za skupno dobro v splosno korist in blaginjo, se se asimilirali in govorijo slovensko, ne glede na narodnost, barvo koze in veroizpoved, tudi ce so pravi Albanci, sprejme kot sebi enake, z njimi sobiva, komunicira in sodeluje.
Prisleki iz srbske enklave, katerih babe ne delajo, ne skrbijo same za svoje riti in frocovje, ne prispevajo v skupno dobro, ne govorijo slovensko, njihovi froci unicujejo skupno lastnino, se oblacijo v vrece in samo vlecejo socialne transferje, takih zajedalcev in skodljivcev, pa nacionalisticni odpadek ne obravnava kot ljudi.... kajti taki izrodki so svetlobna leta dalec od nekih Ilirov, arbanesov in kar je se tega.
Kultura in red, so jim neznana pojma... takih primitivcev ni nikjer drugje na svetu. Piki, to je tvoja sorta, ne pa Iliri in arbanesi....
BaroN    (14.7.2019 10:51)
lubca, Slovenci torej že od pamtiveka živimo pod Alpami? In ta miroljubni slovenski rod je preživel vse, tudi krvoločna osvajanja Rimljanov, Langobardov, Keltov in še pred njimi Ilirov, ki so poseljevali te kraje?
pravda    (14.7.2019 11:08)
@Pikkug vas so Italijani nametali v Albanijo, da oslabijo polažaj Kraljevine Srbije in njen izhod na morje pred 1. balkansko vojno. To da ste turki po veri ste pa reševali svojo rit in vzemali islam. Kuga prodana.

Glede Skenderbega
https://youtu.be/VoGJFTZr-kQ

Kradete zgodovino drugim (Grkom, Srbom - ja pravloslavcem) ker ste navadni kozojebci in nimate lastne. Še mal pa boste govorili kako ste se borili na Soški fronti proti Italijanom. Gamad nečloveška. Začeli ste si prisvajat pravoslavne cerkve iz 5 stoletja in govorite da so to vaše molilnice. Komi čakam da vam ZDA obrne hrbet tako kot so Afganistanu in Iraku po odcepitvi od Sovjetske zveze. Pol bote sam še krpa za brisanje vojaških šuhov.
pravda    (14.7.2019 11:10)
https://youtu.be/t4Nm4XYYl50
pravda    (14.7.2019 11:16)
https://www.google.com/amp/s/virily.com/culture/he-brought-serbia-to-three-seas/amp/

Tu ste dobili svojo zgodovino kozejebci.
pravda    (14.7.2019 11:35)
https://youtu.be/wm3-vWLgJgM
Ervin Rommel  ONLINE   (14.7.2019 11:35)
Lahko samo upam, da se uresničijo obljube g.Fajon in v naslednjih letih ukinejo vize za Kosovarje.
Slovenija postane obljubljena dežela.
Pa skočimo nato 20-25 let v prihodnost.
Ahhh kako se bodo nekateri autohtoni prebivalci te dežele ....
lubca    (14.7.2019 13:46)
BaroN, ja.

Slovenci smo star srednje evropski narod - avtohton narod, ki je živel na mnogo večjem ozemlju kot pa danes.

Danes so Slovenci na ostanku ostankov. So še na avstr. Koroškem, v Italiji do Benetk, po Istri - to je ostanek ostankov. Ogromno priimkov v Avstriji ima sledi slovenskih priimkov, le ponemčeni so; npr. Zajc- Seiz, Požešnik-Poscheschnigg, Senica-Senizza, itd. Šumnike so nadomestili z š-sch, č-tsch, ..., zamenjali črke, npr.: s-z, k-gg, ...

Znanstveniki, ki se ukvarjajo z jeziki so ugotovili naslednje.

1. Ljudstva, ki niso narodi (npr. američani so skupek mnogih narodov kot npr. Italijanov, Ircev, Nemcev, Slovencev, itd. ... govorijo amerikanščino, ki je približno podobna Angleščini).

2. Narodi ki so avtohtoni govorijo svoj jezik "v množini" na strnjenem ozemlju; npr. Madžari, Španci, Japonci, itd.

3. Narodi ki živijo na strnjenem ozemlju govorijo jezik "v dvojini" (slovenščina) ali pa

4. jeziki še imajo sledi dvojine in živijo na strnjenem ozemlju: sanskrt, avestijščina, stara grščina, škotska gelščina, švedščina, islandščina, gotščina, lužiška srbščina, litovščina, ... Mnogi jeziki izvirajo iz indoevropskega prajezika.

Npr. čakavščina (na Hrvaškem; t.j.npr. Istra) se je zanesljivo razvila iz slovenščine.

Skratka, kot je splošno znano gredo stvari vedno od bolj zahtevnih v manj zahtevne, k poenostavljanju (npr. ročni menjalnik na avtu - avtomatski menjalnik na avtu, operacije matematike iz "peš" računanja na avtomatsko računanje - kalkulatorji, računalniki).

Torej jeziki, ki so poznali dvojino, jo opuščajo - dokaz za to je amerikanščina, ki ni povzela dvojine zato ker je nastajal mix jezikov podoben angleščini. Mix jezik je npr. srbo-hrvaščina, ki je nastala zaradi revucionarnih potreb, da bi unificirala narode (ni pa to bilo dovolj za verski, pravopisni in kulturni vidik) v en "narod".

Torej narodi, ki imajo dvojino so zanesljivo avtohtoni narodi, niso se preseljevali. Namreč, s preseljevanjem bi se dvojina zagotovo izgubila (npr. slovenščina v ZDA - nima več dvojine). Torej avtohtoni Slovenci danes so Slovenci, ki so živeli na ozemlju od Salzburga, Gradca, do Benetk, medmurja, Istre, ...

Preseljevali pa so se drugi narodi in s preseljevanjem avtohtone jezike poenostavljali, tako da so začeli opuščati dvojino. Primer je v stari nordijščini iz katere so se razvili skandinavski jeziki (Švedščina - dvojina).

Tako, da ni res, laž je, da so se Slovenci z "bratskimi" narodi naselili iz Rusije.

Ta laž je za potrebe komunistične revolucije. Primer je ideja, ki jo je obelodanil Bobinac (https://www.finance.si/8856234) ko je izjavil, da naj bi se v srednjih šolah učili jadranski esperanto. V "jadranskem esperantu kar ni nič drugega kot srbo-hrvaščina; torej bi vsi narodi po njegovem šli na srbo-hrvaščino.

Skratka, gre za idejo, ki je že propadla srbskim književnikom, ki so v času vzpona Miloševiča želeli "skupna jedra" (npr. učenje io izbranih pisateljih, pesnikih, ipd. iz območja SFRJ) za območje SFRJ, kar je bil eden od vzrokov za razpad SFRJ, mnoga med etična nasprotja, kulturni boj in nastanek vojn.
BaroN    (14.7.2019 20:46)
lubca, Slovenci smo skratka avtohtoni potomci koliščarjev in dinozavrov, ki so živeli na našem področju v ledenodobnih jamah že pred 20.000 leti?
Pikkug    (15.7.2019 23:22)
Pravda a ti resno mislis da si zasluzis kaksno repliko... Nebi se nikol spuscal na nivo tvojega IQja... Se jebena ameba premore vec kot ti... Potrudi se malo bolje lagat
ex sulc mare    (16.7.2019 15:18)
... piki, idiot, saj mu ze repliciras!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]